- Visste jeg kom til å ta Ole Einar

Emil-knockout på sisterunden i verdenscupåpningen i Östersund.

KNOCKOUT: Emil Hegle Svendsen vant torsdag herrenes 20 km skiskyting i Østersund.
Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix
KNOCKOUT: Emil Hegle Svendsen vant torsdag herrenes 20 km skiskyting i Østersund. Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I februar 2008 tok Emil Hegle Svendsen sin første individuelle gullmedalje i et internasjonalt seniormesterskap da han gikk helt til topps på normaldistansen i Östersund.

Torsdag gjentok han bedriften da han gikk til topps på samme distanse på samme sted da skiskytterherrene verdenscupåpnet.

- Det virker som en bra tradisjon, som jeg gjerne vil fortsette med, spøker Hegle Svendsen overfor NRK etter triumfen i sprengkulda.

Bjørndalen-sprekk Lenge så det ut til at Ole Einar Bjørndalen skulle paradere inn til sin 93. verdenscupseier (92 i skiskyting, én i langrenn).

Den aldrende mester hadde skutt tre fulle hus, og hadde en inngang på siste stående mer enn minuttet bedre enn Hegle Svendsen, som i tillegg hadde skutt enda ett tilleggsminutt - to totalt.

Men i stedet for å skyte fullt på 20 kilometeren for første gang på fire år, endte det med to bom, og bare sju sekunders ledelse på sin avslutningssterke landsmann.

Seierssikker Da visste Hegle Svendsen at det skulle gå hans vei.- Jeg følte meg veldig sterk, og det var bare å gå og gå. Da jeg hørte at jeg bare var sju sekunder bak etter siste skyting, visste jeg at jeg kom til å ta ham, forteller Hegle Svendsen til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer