- Visste jeg kunne score et sånt mål

Danny Welbeck ble engelsk helt etter EMs frekkeste scoring.

TOK SVERIGE PÅ HÆL'N: Her hælsparker Danny Welbeck inn Englands vinnermål. Svenske Olof Mellberg hadde ikke like god oversikt over situasjonen. Foto: NTB scanpix/AFP/Carl de Souza
TOK SVERIGE PÅ HÆL'N: Her hælsparker Danny Welbeck inn Englands vinnermål. Svenske Olof Mellberg hadde ikke like god oversikt over situasjonen. Foto: NTB scanpix/AFP/Carl de SouzaVis mer

KIEV (Dagbladet): Forskjellen på uavgjort og seier var stor for England i kampen mot Sverige. Utfallet ble det siste, og dermed er det Ukraina som må fram og vinne i Donetsk på tirsdag.

Hadde Sverige tatt poeng fra England, ville Roy Hodgsons menn hatt et voldsomt press på seg den siste gruppekvelden.

Derfor var det så befriende for engelskmennene da Danny Welbeck hælsparket inn 3-2 etter Theo Walcotts strålende forarbeid.

- Ett av tusen forsøk Da en engelsk journalist ville vite om avslutningskunstverket var innøvd, svarte United-spilleren med latter:

- Hehe. Det er avhengig av hva som dukker opp av situasjoner på treningene. Du prøver selvsagt på litt forskjellige ting for å få ballen i nettet, så da ballen kom, visste jeg at jeg kunne få det til.

Svenske Sebastian Larsson var ikke like overbevist:

- Det der skjer på ett av tusen forsøk. Det er ikke så mye mer å si.

Så opp til Bergkamp Welbeck ble konfrontert med at målet minnet om noe Dennis Bergkamp kunne ha gjort.

- Han er en spiller jeg har fulgt mens jeg vokste opp. Jeg likte å se hva han gjorde med ballen i beina, han er en jeg har sett opp til og forsøkt å kopiere noen ting fra, svarte 21-åringen.

Én blir vraket I går startet Welbeck sammen med Andy Carroll på topp for England. En av dem må vike når Wayne Rooney gjør sin gjeninntreden etter karantene - det bekreftet Roy Hodgson på pressekonferansen etter Sverige-kampen.

- Wayne er en spesiell spiller, og for å være ærlig blir det vanskelig for meg å holde ham ute av laget. Er du en del av et lag der Wayne Rooney er ute på grunn av suspensjon, må du forvente at han får spille når han returnerer, fastslår Hodgson.

Danny Welbeck forstår sjefen:

- Sånn er fotballen. Vi vet kvalitetene Wayne har, han er en spiss i verdensklasse. Hele laget er glade for at han kan spille igjen. Det kan vi bare bli bedre av.

Også Andy Carroll uttrykker glede over at England nå kan «toppe laget».

- Wayne er en fantastisk spiller, så det er et massivt løft. Det er glimrende for oss, han har noen herlige kvaliteter som vi trenger for å vinne kamper - og nå langt i EM.