- Visste jeg ville kjøre dårlig

Henning slo lillebror i brødreduell.

(Dagbladet.no/ANB): Petter Solberg var ikke fornøyd med at han ga bort sju sekunder til Sebastian Loeb på dagens åpningsetappe av Rally Akropolis. Og igjen var det bilen som bremset.

- Jeg visste jeg kom til å kjøre dårlig, sier Petter Solberg til Dagbladet.no.

- Jeg har for myke differensialer (delen som i stor grad styrer kraftoverføringen mellom hjulene vår.anm.). Jeg kunne hatt hardere, men der er disse vi har valgt for dette rallyet.

Men Petter Solberg har aldri vært kjent for å være en pessimist.

- Jeg har en veldig god magefølelse. Nå får vi startet dette rallyet,så får vi se.

Brødreduell

Arrangørene hadde satt de to norske rallyførerne opp mot hverandre under torsdagens publikumsetappe i Akropolis Rally. Og storebror Henning var ikke snauere enn at han kjørte fra den tidligere verdensmesteren under de to rundene på asfalt inne på selve arenaen.

– Det var veldig gøy, sier Henning til Avisenes Nyhetsbyrå.

SLO BRUTTERN: Henning Solberg slo lillebror Petter på åpningsetappen i Aten i dag. Rallyet fortsetter i morgen. Foto:SCANPIX
SLO BRUTTERN: Henning Solberg slo lillebror Petter på åpningsetappen i Aten i dag. Rallyet fortsetter i morgen. Foto:SCANPIX Vis mer

34 mot 100

Petter jubilerer denne helgen med å kjøre sin 100. VM-runde. Han er den yngste som runder 100 løp i VM-historien.

– Jeg kjører mitt 34. Greit å få slå Petter, smiler Henning.

Rallyet i Hellas kjøres på grus, men publikumsetappen inne på stadion var på asfalt. Derfor skal det ikke legges altfor mye i tidene fra torsdagens show.

Raskest var Sebastién Loeb, etterfulgt av Marcus Grönholm. De to er en og to i VM også. Henning ble nummer sju, fem sekunder bak asfalteksperten Loeb. Petter endte nede på 13. plass, 7,2 sekunder bak sin franske rival.

Brødrene i toppen

Tidligere på torsdagens ledet Petter an en meget god norsk dag under treningskjøringen (shakedown). Petter var raskest, med Henning og kartleser Cato Menkerud på tredjeplass.

– Bilen fungerer bra i det vanskelige forholdene her. Men det er forskjellige forhold hver dag, så vi må forandre på innstillingene, sa Subaru-føreren da.

Han var 1,6 sekunder raskere enn VM-leder Sebastién Loeb på drøy tre minutters kjøring. Rett bak franskmannen kom Henning, kun tre tiendedeler bak.

– Jeg skal åpne litt rolig, og ser for meg en plassering blant de fem beste eter fredagens kjøring. Så får vi ta det steg for steg etter det, sier Henning. 

Akropolis Rally har ikke lenger base rundt Lamia, men kjører i området utenfor Aten. Dermed er det nye fartsprøver for samtlige av toppførerne.

<B>IKKE FORNØYD:</B> Petter måtte se seg slått av Henning på dagens showetappe i Aten. Verre er det at Sebastian Loeb allerede har sju sekunder på Subaru-føreren.