- Visste vi kom til å vinne da det ble straffer

Hamrén og RBK ble slått på straffer av KBK.

• Kristiansund-Rosenborg 1-1 e.e.o. (4-1 på straffespark)

(Dagbladet.no): Glem Eidsvold/Turn - Kristiansund Ballklubb detonerte atombomben av en cupoverraskelse denne runden på kunstgresset på Omsund stadion.

Kristiansunderne  tok seg til tredje runde for første gang i klubbens historie, og det på bekostning av selveste Rosenborg.

Da kampen gikk til straffespark, var det langt mer rutinerte RBKere som fikk den store skjelven, anført av Øyvind Storflor som skjøt utenfor, og Vadim Demidov som satte ballen svakt, rett på keeper Roger Berntzen.

- Da det gikk til straffer, visste jeg at vi kom til å vinne, sa en stolt Kristiansund-trener Geir Midtsian, ifølge NTB.

Vertene, derimot, ekspederte samtlige forsøk fra elleve meter hardt og uttagbart i Alexander Lund Hansens høyre hjørne.

Og da Momo Diagne Latyr klistret KBK sitt fjerde straffespark der stolpe møter tverrligger, var saken både biff, karbonade og ertesuppe for en nærmest vantro gjeng fra nordvestlandet med tilholdssted to divisjoner under mektige Rosenborg.

- Det var ikke noe galt med innstillingen vår. Jeg synes spillerne gjorde det de skulle. Det nytter ikke å skylde på at vi undervurderte Kristiansund, for holdningen vår var bra, sa Hamrén, som ikke var fornøyd med det offensive spillet.

FRUSTRERT: Erik Hamrén (t.h.) og Trond Henriksen kom ikke opp med middelet som skulle til for å slå 2.divisjonslaget Kristiansund. Foto: Gorm Kallestad
FRUSTRERT: Erik Hamrén (t.h.) og Trond Henriksen kom ikke opp med middelet som skulle til for å slå 2.divisjonslaget Kristiansund. Foto: Gorm Kallestad Vis mer

- Målet var å vinne cupen, og derfor er det surt å tape, sa svensken.

Susende volley

Rosenborg slet og stanget mot Kristiansund i 82 minutter, men da Roar Strand dukket opp i feltet og hamret ballen nede ved lengste stolpe trodde nok de fleste at det var «game over» for 2.divisjonslaget fra atlanterhavsgapet.

Det ville hjemmelagets Asgeir Snekvik til livs, og ti sekunder før tilleggstiden var ute på omsund Stadion klinket midtbanespilleren til på halv volley og sendte ballen målrettet i nettmaskene bak en ulastelig Alexander Lund Hansen i gjestenes mål.

Utligningen slo ned som et granatsjokk, og Rosenborg hentet seg aldri nok inn i ekstraomgangene til å avgjøre kampen til sin fordel.

Dermed stod tippeligalaget i fare for å ryke på straffesparkkonkurranse mot 2.divisjonsmotstand, og gjorde det.

- Det ble en vanskelig kamp fordi de lå og forsvarte seg mye. Da er det vanskelig å skape noe. Men vi må være forberedt på at denne sesongen kan svinge litt. Vi har mange unge spillere, sa Roar Strand til NTB.

- Visste vi kom til å vinne da det ble straffer