Tour de Ski 2018

- Visste vi ville få spørsmål om Northug

Tross pallplassen til Sundby, Tour de Ski dreier seg foreløpig mest om han som ikke er her.

HER ER MANNEN ALLE SNAKKER OM I SVEITS: Petter Northug fikk ikke få Tour de Ski i år, men det er likevel han alle snakker om i Sveits. Her er han før dagens etappe i Granåsen i Strindheimstafetten.
Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
HER ER MANNEN ALLE SNAKKER OM I SVEITS: Petter Northug fikk ikke få Tour de Ski i år, men det er likevel han alle snakker om i Sveits. Her er han før dagens etappe i Granåsen i Strindheimstafetten. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LENZERHEIDE (Dagbladet): Gårsdagens Tour de Ski-åpning ble en sprint uten de helt store norske høydepunktene.

Finn Hågen Krogh ble beste nordmann på femteplass, Emil Iversen røyk ut i kvartfinalen, mens Sindre Bjørnestad Skar takket for seg i kvartfinalen.

De fem andre norske løperne kom seg ikke videre fra prologen, og dermed begynte hviskingen om Petter Northugs kontroversielle vraking igjen.

Northug mente som kjent at han trengte Tour de Ski for å komme seg i form til OL etter en sykdomsperiode i sesongstarten, mens landslagsledelsen valgte å ikke innfri ønsket.

Forberedt på spørsmål

Northug var ikke sportslig kvalifisert, og trengte treningsperioden hjemme i stedet, mente landslagstrener Tor Arne Hetland og landslagssjef Vidar Løfshus.

Northug selv var fryktelig uenig i avgjørelsen.

- Petter er ikke komfortabel med den planen de har foreslått, han ønsker å gå Touren. I tillegg faller det litt tilbake på om det er nok, og at han risikerer å stå der før OL-uttaket og ikke ha fått gå nok, sa Northugs trener, Stig Rune Kveen da.

På dagens femtenkilometer klassisk i Lenzerheide stilnet ikke den norske resultatrekka 3, 6, 9, 16, 17, 39, 46 og 72 kritikerne av Tour de Ski-uttaket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer