Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viste alle at gullet ikke ble solgt

Molde har ikke solgt seg bort fra gullstriden. Det fikk FK Haugesund smertelig erfare.

ÅPNER SHOWET: Daniel Chima Chukwu setter inn 1-0 i duell med Are Tronseth (nr 25) for Molde mot Haugesund på stadion i Molde søndag kveld.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
ÅPNER SHOWET: Daniel Chima Chukwu setter inn 1-0 i duell med Are Tronseth (nr 25) for Molde mot Haugesund på stadion i Molde søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Molde - Haugesund 3-1.

FK Haugesund kom til Molde, tok av seg luen og holdt den i hånda resten av kvelden. Ikke én målsjanse noterte bortelaget seg for før reduseringen i sluttspurten av kampen.

Returmål Tolv minutter var spilt da Daniel Berg Hestads skudd traff tverrliggeren etter at Eikrem stakk en perfekt pasning til kapteinen. Så i kjølvannet av returen dukker Daniel Chima Chukwu opp og smalt ballen i mål.

Dermed hadde Molde satt premissene for hvordan resten av kampen skulle arte seg. Moldes midtbane rev alt av forsøk fra Haugesunds side i filler. Moldes Kristoffer Vatshaug Paulsen var dønn solid der han dirigerte Moldes forsvarslinje. De få gangene Haugesund nærmet seg noe som lignet på scoringsposisjon, var enten Vatshaug eller Forren på plass og skyflet unna.

Kjappe mål Tre minutter etter Moldes første scoring kom mål nummer to. Mattias Mostrøm kommer i posisjon og sender avgårde et knallhardt skudd rett i krysset. Utover omgangen beholdt Molde den totale kontrollen i kampen. Uten at det ble flere scoringer.

Først 18 minutter ut i andre omgang fikk serielederen kommet seg unna den «farlige 2-0-ledelsen». Magnus Wolff Eikrem gikk fra midbanen alene etter at han ble fint spilt fri. Eikrem var i posisjon til å score sitt første mål i Tippeliagen, men valgte å spille på Mostrøm som var på et godt løp. Mostrøm satte inn sitt andre mål for kvelden og tribunene rundt stadion i Molde fulgte opp med den berømte bølgen.

Redusering Haugesund fikk sin redusering tolv minutter før slutt. Et hjørnespark smatt nesten ubemerket inn ved første stolpe. Tidsmessig var det for sent og spillemessig var det for sent. Noe mer enn en redusering kunne ikke Haugesund håpe på ut i fra det som ble levert av spill. Molde hadde 10 800 hjemmesuportere i ryggen som trampeklappet laget komfortabelt inn i slutt sekundene. Noen sluttsekunder som ble fylt av en gedigen pipekonsert.

Var det straffe? Innbytter Magnus Stamnesstrø vippet med seg ballen forbi en forsvarer hos Haugesund og skulle til å sette ballen i mål da han ble hektet bakfra. Soleklar straffe mente over 10 000 på tribunen. Nei, hevdet dommer Trond Ivar Døvle.

Pipingen varte i 20 sekunder før publikum tok til trampeklappen igjen. At Stabæk gikk opp til 2-1 over Rosenborg dempet heller ikke stemningen i Molde.