- Viste at vi ikke er døde som klubb

Robust Liverpool stengte Napoli ute.

FORSVARTE SEG GODT: Martin Skrtel og Liverpool holdt Napoli på armlengdes avstand gjennom store deler av kampen, og fikk med seg et godt resultat fra Italia.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ROBERTO SALOMONE
FORSVARTE SEG GODT: Martin Skrtel og Liverpool holdt Napoli på armlengdes avstand gjennom store deler av kampen, og fikk med seg et godt resultat fra Italia.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ROBERTO SALOMONEVis mer

||| (Dagbladet): Napoli - Liverpool 0-0.

Graverende forsvarsfeil kostet Liverpool dyrt i søndagens byderby mot Everton. Da Napoli var motstander på bortebane i Europa League, hadde et nykomponert mannskap luket bort de verste unotene, og leverte en sterk defensiv forestilling på Stadio San Paolo.

Uavgjort uten baklengs på en vanskelig bortebane i europacupsammenheng, er et godt resultat, selv om det fortsatt lugger kraftig framover på banen.

- De nye eierne har gitt oss et løft, og vi har fått fornyet selvtillit med tanke på å klatre i serien. I kveld viste vi at vi ikke er døde som klubb, og mot Blackburn søndag vil spillerne gjøre alt for å vinne, sier Hodgson, ifølge NTB.

Stor Babel-bom
Riktignok skapte Napoli mest i en sjansefattig og tidvis søvndyssende affære - først og fremst ved Edinson Cavani - men Ryan Babel og Liverpool kom til kampens beste mulighet drøyt 20 minutter før slutt.

En feilvendt Milan Jovanovic tok elegant ned et oppspill fra Sotirios Kyrgiakos, bråsnudde og satte fart framover. Et hjemmelag i kraftig ubalanse blottla store rom å boltre seg i, og Babel fikk uforstyrret snike seg inn i et av ubevoktede områdene som oppsto på venstresida av feltet.

Avleveringen fra serberen var millimeterpresis, men Napoli-keeper Morgan De Sanctis rykket ut fra streken, gjorde seg stor og avverget med en tåspiss da Babel ikke var i stand til å løfte avslutningen.

-  Vi var gode i annen omgang. Vi var balanserte og spilte som vi pleier på hjemmebane. Vi var uheldige og hadde fortjent en scoring. Men vi viser framgang, og det er jeg fornøyd med, understreker Liverpool-sjefen.

Ikke over streken
Napolis største farlighet kom på overtid av første omgang da Marek Hamsik kranglet i vei en avslutning som ikke lot seg stoppe av hanskene til Pepe Reina. Paul Konchesky lå imidlertid i sikring og klarerte på streken. Selv om Napoli-spillerne fortvilet forsøkte å overbevise de mange dommerene om at ballen var inne, ble det ikke dømt scoring.

Det lot til å være en helt riktig avgjørelse.

Uten førstevalg som Steven Gerrard, Raul Meireles, Joe Cole og Fernando Torres lot Hodgson andre spillere få muligheten i elleveren. Blant dem var 18-åringen Jonjo Shelvey, som sto fram som en av bortelagets aller beste i sin debut fra start for de røde.

Dermed er Liverpool fortsatt ubeseiret i Europa League denne sesongen, og da resultatet også gikk deres vei i oppgjøret mellom grupperivalene Utrecht og Steaua (1-1), sitter hardt prøvede Roy Hodgson i førersetet med tanke på avansement til neste runde i turneringen med fem poeng på tre kamper, og de to presumtivt vanskeligste bortekampene unnagjort.

PS! Mens det forløp seg forholdsvis udramatisk ute på banen, utspilte det seg stygge scener i forkant av kampen da flere Liverpool-supportere på tur ble angrepet av italienske ultras. Minst tre napolitanere ble arrestert og siktet for drapsforsøk etter at flere engelskmenn ble knivstukket og banket opp.

KOM NÆR: Marek Hamsik hadde et forsøk som ble reddet på streken av Paul Konchesky på overtid av første omgang.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
KOM NÆR: Marek Hamsik hadde et forsøk som ble reddet på streken av Paul Konchesky på overtid av første omgang.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO Vis mer