FIKK STRAFF. Emmanuel Frimpong¨, her i tidligere Arsenaldrakt fikk to kampers karantene, etter at han viste finger'n til publikum. Nå blir det en FIFA-sak. Foto: PA Photos.
FIKK STRAFF. Emmanuel Frimpong¨, her i tidligere Arsenaldrakt fikk to kampers karantene, etter at han viste finger'n til publikum. Nå blir det en FIFA-sak. Foto: PA Photos.Vis mer

Viste finger'n mot russere etter påståtte apelyder. Nå blander FIFA seg inn

Fikk selv to kampers utelukkelse etter hendelsen.

UFA-spiller Emannuel Frimpong ble belønnet med to kampers karantene, da han viste fingeren etter å ha blitt ut5satt for rasisme. Torsdag kom det fram at FIFA har involvert seg i saken.

Ghaneseren viste fingeren da Spartak Moskva-tilhengere laget apelyder mot han i serieåpningen i helga. Dommeren reagerte med å vise Frimpong det røde kortet. Onsdag valgte det russiske fotballforbundet å gi han en suspensjon på to kamper for hendelsen.

Nå har Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) bedt om en redegjørelse om hendelsen fra Russland.

- Den 21. juli, straks etter at vi ble orientert om saken, kontaktet vi det russiske forbundet. Vi har gitt forbundet sju dager til å komme med informasjon om hendelsen fordi vi tror det er en iøynefallende sak, som inneholder mulig anklager om rasisme. Og det skjer i et land som skal være vert for VM i 2018, sa Federico Addiechi, sjef for FIFAs anliggende om sosial ansvarlighet.

- En spøk Den tidligere Arsenal-spilleren har selv kommentert karantene han er pålagt.

- At det russiske forbundet sier at man ikke har hørt eller sett noe bevis for rasisme er en spøk, skrev Frimpong på Twitter.

Formannen i det russisk fotballforbundet har avfeid hele hendelsen.

- Det var ingen rasistiske episoder. Vi har ingen grunn til å åpne en disiplinærsak mot Spartak, sa Artur Grigoryants.

Tidligere hendelser Det er ikke første gang det forekommer rasisme på en fotballarena i Russland. I mars fikk Hulk apelyder mot seg da hans Zenit St. Petersburg møtte Torpedo Moskva. Også i september i 2014 fikk han lyder mot seg i oppgjøret mot Spartak Moskva.

- Rasisme er en del av hverdagen i russisk fotball. Det skjer i hver kamp, sa Hulk mandag, i kjølvannet av Frimpong-episoden.

Lørdag trekkes VM-kvalifiseringsgruppene til mesterskapet i 2018 i landet.

(NTB)