Viste finger'n mot russere etter påståtte apelyder. Nå blander FIFA seg inn

Fikk selv to kampers utelukkelse etter hendelsen.

FIKK STRAFF. Emmanuel Frimpong¨, her i tidligere Arsenaldrakt fikk to kampers karantene, etter at han viste finger'n til publikum. Nå blir det en FIFA-sak. Foto: PA Photos.
FIKK STRAFF. Emmanuel Frimpong¨, her i tidligere Arsenaldrakt fikk to kampers karantene, etter at han viste finger'n til publikum. Nå blir det en FIFA-sak. Foto: PA Photos. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

UFA-spiller Emannuel Frimpong ble belønnet med to kampers karantene, da han viste fingeren etter å ha blitt ut5satt for rasisme. Torsdag kom det fram at FIFA har involvert seg i saken.

Ghaneseren viste fingeren da Spartak Moskva-tilhengere laget apelyder mot han i serieåpningen i helga. Dommeren reagerte med å vise Frimpong det røde kortet. Onsdag valgte det russiske fotballforbundet å gi han en suspensjon på to kamper for hendelsen.

Nå har Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) bedt om en redegjørelse om hendelsen fra Russland.

- Den 21. juli, straks etter at vi ble orientert om saken, kontaktet vi det russiske forbundet. Vi har gitt forbundet sju dager til å komme med informasjon om hendelsen fordi vi tror det er en iøynefallende sak, som inneholder mulig anklager om rasisme. Og det skjer i et land som skal være vert for VM i 2018, sa Federico Addiechi, sjef for FIFAs anliggende om sosial ansvarlighet.

- En spøk Den tidligere Arsenal-spilleren har selv kommentert karantene han er pålagt.

- At det russiske forbundet sier at man ikke har hørt eller sett noe bevis for rasisme er en spøk, skrev Frimpong på Twitter.

Formannen i det russisk fotballforbundet har avfeid hele hendelsen.

- Det var ingen rasistiske episoder. Vi har ingen grunn til å åpne en disiplinærsak mot Spartak, sa Artur Grigoryants.

Tidligere hendelser Det er ikke første gang det forekommer rasisme på en fotballarena i Russland. I mars fikk Hulk apelyder mot seg da hans Zenit St. Petersburg møtte Torpedo Moskva. Også i september i 2014 fikk han lyder mot seg i oppgjøret mot Spartak Moskva.

- Rasisme er en del av hverdagen i russisk fotball. Det skjer i hver kamp, sa Hulk mandag, i kjølvannet av Frimpong-episoden.

Lørdag trekkes VM-kvalifiseringsgruppene til mesterskapet i 2018 i landet.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer