TILBAKE I DET GODE SELSKAP: Henrik Bjørnstad ligger på 62. plass etter første runde. 
Foto Morten Holm / SCANPIX .
TILBAKE I DET GODE SELSKAP: Henrik Bjørnstad ligger på 62. plass etter første runde. Foto Morten Holm / SCANPIX .Vis mer

- Viste glimt av storhet

Bjørnstad gjorde comeback på PGA-touren i natt.

|||Henrik Bjørnstad sesongåpnet med en over par i PGA-touren på Hawaii torsdag. Han ligger på 62.-plass etter første runde.

— Det var utrolig godt å komme i gang igjen, men starten på dagen var nok preget av litt spenning og usikkerhet på hvor jeg sto, for det har vært to måneder uten turneringsspill, sa Henrik Bjørnstad etter å ha gått sin første runde på PGA-touren på fire år.

Han gikk de 18 hullene på 71 slag, og han ligger seks slag bak sekstetten som leder turneringen.

Bjørnstad pådro seg bogeys på det andre-, fjerde-, sjette- og 17.-hullet, men klarte også birdier på det niende-, 16.- og 18.-hullet. Han gikk en runde på det jevne i comebacket på PGA-touren.

— Jeg følte selv at spillet satt bra, og det løsnet for meg etter birdien på det niende hullet, fortsatte Bjørnstad.

Tøff start
— Henrik kjempet seg tilbake etter en tøff start med tre bogeyer på de seks første hullene, men han holdt humøret oppe og var veldig fokusert og tålmodig i spillet sitt, sa Frode Scheie til NTB etter torsdagens sesongdebut.

— Glimt av storhet fikk vi også se på hull 16, hvor han skrudde ballen vanvittig rundt et tre og inn på greenen, for deretter å senke en fire meter for birdie, sterke saker, fortalte Scheie som følger turneringen på Hawaii.

Målet: Å klare cuten
For Bjørnstad er det første målet å klare cuten, for det er på den måten han får litt penger på konto. Nordmannen startet siste på torsdagens åpningsrunde, og det var ingen fordel, men han kom seg gjennom runden på en brukbar måte.

— Det endte en over par i dag, men særlig avslutningen var sterk og god, og det lover det beste for fortsettelsen fredag, sa Frode Scheie til NTB.

Det er 5,5 millioner dollar i premiepotten og turneringen fortsetter fredag. Dersom Bjørnstad spiller så bra at han klarer cuten blir det spill på banen i Honolulu også lørdag og søndag.

(NTB)