Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyon slo Manchester City på Etihad

Viste hvorfor Liverpool lå langflate da Lyon sjokkerte City

En voldsomt god første omgang av Lyon sikret en uhyre imponerende seier mot Manchester City.

OVERRASKET: Nabil Fekir og Lyon overrasket alle og tok en sterk og fortjent seier over Manchester City. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix
OVERRASKET: Nabil Fekir og Lyon overrasket alle og tok en sterk og fortjent seier over Manchester City. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester City - Lyon 1-2 (0-2)

Med Pep Guardiola sittende på tribunen i kveld - etter han ble suspendert i to kamper grunnet oppførselen i kvartfinalen mot Liverpool forrige sesong, var det assistent Mikel Arteta som ledet Manchester City i kveldens oppgjør mot Lyon.

Vertene fra Manchester var klare favoritter, men fikk seg en voldsom trøkk av de uredde gjestene fra Frankrike.

Nabil Fekir spilte en strålende kamp. 25-åringen var så godt som klar for Liverpool i sommer, men overgangen falt gjennom på grunn av et trøblete kne. Mot de regjerende engelske seriemesterne viste Fekir hvorfor han var så sterkt ønsket på Anfield.

Fekir viste frem spilleforståelse, styrke, dribleferdigheter og overblikk og leverte både mål og målgivende pasning i Lyons uhyre imponerende opptreden.

Sjokkomgang

City kunne tatt ledelsen etter kvarteret da Aymeric Laporte traff stolpen. I stedet var det gjestene fra Lyon som sjokkerte.

Et grusomt forsøk på klarering fra Fabian Delph gjorde at Maxwel Cornet fikk ballen servert på et sølvfat og kunne dundre ballen i lengste hjørne bak Ederson.

Så var det Nabil Fekirs tur til å vise seg fram. Den offensive midtbanespilleren var nest siste Lyon-spiller på ballen da de tok ledelsen, men rett før pause var det kun Fekir det handlet om da de doblet ledelsen.

Den franske landslagsmannen vant ballen på midtbanen, satte fart mot City-målet og dunket ballen utagbart i lengste hjørnet fra 18 meter. En strålende scoring fra Fekir som var banens bestemann i den første omgangen.

Endret formasjon

Arteta gjorde endring i pausen. Delph, som hadde en grusom første omgang på backen, ble flyttet fram på midtbanen og City la om til en 3-4-3-formasjon.

Det var bedre flyt i angrepsspillet til City i den andre omgangen, men Lyon var likevel bare milimetere fra å avgjøre oppgjøret helt da Memphis Depay traff stolpen på en kontring.

Kun en strålende fingertupp-redning av Ederson stoppet nederlenderen etter at han ble spilt gjennom av en fantastisk pasning av Tanguy Ndombele.

Leroy Sane var Manchester Citys klart giftigste spiller etter han kom på banen og var et konstant uromoment for motstanderne. Det var også tyskeren som stod for forarbeidet da City satte inn reduseringen halvveis i den andre omgangen.

Bernardo Silva fikk æren av å plassere ballen i lengste hjørne etter at Sane hadde fintet seg frem på venstrekanten.

City fortsatte å angripe og kastet også innpå Sergio Agüero og Riyad Mahrez. Agüero var nærmest en utlikning rett før full tid, men skuddet gikk rett over tverrliggeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!