SVARTE GODT: Marit Bjørgens erkerival Justyna Kowalczyk svarte strålende da en Twitter-bruker forsøkte å presse en frekkis i retning Bjørgen ut av henne i ettermiddag. Foto: Tomasz Jastrzebowski / Forum / NTB Scanpix
SVARTE GODT: Marit Bjørgens erkerival Justyna Kowalczyk svarte strålende da en Twitter-bruker forsøkte å presse en frekkis i retning Bjørgen ut av henne i ettermiddag. Foto: Tomasz Jastrzebowski / Forum / NTB ScanpixVis mer

Viste klasse da hun ble forsøkt presset om Bjørgen: - Vi er voksne kvinner

Justyna Kowalczyk.

(Dagbladet): Nyheten om at Marit Bjørgen er gravid i 14. uke slo ned som en bombe i ettermiddag, og har fått massiv dekning i både inn- og utland siden.

Bjørgen har fått en rekke gratulasjoner og lykkeønskninger gjennom dagen, blant annet fra lillesøster Kari Bjørgen, Ingrid Kristiansen og Liv Grete Skjelbreid Poiree.

Gratulerte En annen som meldte seg på i rekka av gratulanter, var Bjørgens «erkerival» Justyna Kowalczyk (32). Den polske stjernen har hatt mange tette dueller med Bjørgen opp gjennom årene, og gleder seg over at konkurrenten er gravid.

- Oi! En stor gratulasjon til Marit. Det kommer til å bli en spesiell tid for henne, og en tid for glede, skriver Kowalczyk i en tekstmelding til TV 2.


Da saken ble kjent i Polen i ettermiddag bestemte imidlertid en Twitter-bruker seg for å forsøke å presse ut en aldri så liten frekk kommentar fra Kowalczyk med adresse til Bjørgen, noe nrk.no omtalte først.

Viste klasse Det forsøket var ikke spesielt vellykket.

Kowalczyk svarte nemlig med både takt og tone:

- Om Bjørgen er gravid. Hva gjør du da? spurte mannen ved navn Damian Bednarz på Twitter.

- Hva jeg gjør med det? Jeg gratulerer, svarte skiesset kort.

- Men hva mener miljøet? Du får vel en konkurrent mindre nå? fulgte Bednarz opp.

- Hele miljøet gratulerer. Vi er voksne kvinner. Tro meg, det er ting viktigere for oss enn sport, svarte Kowalczyk.

Kalla-gratulasjon En annen som mest av alt er glad på Marit Bjørgens vegne, er konkurrenten og venninna Charlotte Kalla (27). Det svenske landslaget er i disse dager på treningsleir, og der ble naturligvis langrennsdronninga et hett samtaleemne.


- Jeg er kjempeglad på Marits vegne, sier Charlotte Kalla ifølge Aftonbladet.

- Vi fikk akkurat vite om det, og har snakket om det. Det er mange som er glade her nå, supplerer svenskenes langrennssjef, Rikard Grip.

SKAL BLI MAMMA: Marit Bjørgen er gravid, og venter barn i desember sammen med Fred Børre Lundberg. Her under treningsøkta før hun fortalte om nyheten i dag. Foto: Bjørn Langsem
SKAL BLI MAMMA: Marit Bjørgen er gravid, og venter barn i desember sammen med Fred Børre Lundberg. Her under treningsøkta før hun fortalte om nyheten i dag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer