Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viste muskler

Norge overbeviste stort, og banket Danmark i går. Nå står bare Sveits i veien for OL-drømmen.

-  En kjempestart på kvaliken, sier Anders Myrvold til Dagbladet.

Han scoret Norges siste mål, mens Tore Vikingstad, Per-Åge Skrøder og Anders Bastiansen satte inn de tre andre i ishockeylandslagets OL-kvalifiseringsgruppe i Sveits. Vertsnasjonen og Japan er de to andre lagene som kjemper med Norge om én plass i Torino neste vinter.

Sveits er storfavoritt, men Myrvold tror Norge har en god mulighet.

Flere proffer

-  Å slå Danmark 4- 0 er veldig sterkt. Jeg mener dette laget er godt nok til å ta en OL-plass. Vi møter Sveits på lørdag, og jeg tror vi kan slå dem, sier Myrvold.Norge er uten to av sine beste spillere i Espen «Shampo» Knutsen og Trond Magnussen, men kan likevel mønstre et sjeldent godt mannskap.

-  Forskjellen fra tidligere er at vi nå har flere spillere enn før med erfaring fra høyt internasjonalt nivå. Dermed tror jeg ikke respekten for motstanderne blir så stor som den kanskje har vært tidligere, mener Vålerenga-backen.

-  God keeper

Norge møter Sveits lørdag og Japan søndag. Myrvold tror overtalls- og undertallsspillet blir nøkkelen om det skal bli seier mot hjemmefavoritten.

-  Slik vant vi mot Danmark også. De spilte 5 mot 3 fire ganger, uten å score. Samtidig scoret vi alle våre mål med én spiller mer eller mindre. Jeg tror disse situasjonene blir veldig viktige mot Sveits også. Samtidig spiller Pål Grotnes veldig bra i mål for tida, sier Anders Myrvold.

-  Det er Sveits som er favoritter i den kampen. Hvis de går ut og presser høyt, er det bra for oss. Da kan vi forstyrre dem slik at de mister pucken, og da blir det farlig.

STOPP EN HAL: Erik Ryman takler Danmarks Mike Gray effektivt, mens keeper Pål Grotnes har full kontroll.
JUBELGUTTER: Morten Ask (t.v.) gratulerer Per-Åge Skrøder med 2- 0.