Viste oppgitt Torres på benken mens Drogba rullet rundt

- Drogba skjønner selv at det ser dumt ut, sier Fjørtoft.

(Dagbladet): Chelsea - Barcelona 1-0.

En ting kommer man ikke unna når man skal oppsummere Didier Drogbas innsats mot Barcelona i går kveld: Ivorianeren satte inn kampens eneste mål og skaffet laget sitt et lovende utgangspunkt før returen i Spania.

Likevel ble spissen utsatt for massiv hets, blant annet på sosiale medier, på grunn av det han holdt på med uten ball på Stamford Bridge.

- Drogba. Du er en god spiller, men vær så snill å stå på beina, twitret Wayne Rooney, og selv alpinstjerne Aksel Lund Svindal hadde innspill til matchvinneren:

- Engelsk fotball ikke hva det en gang var. Chelsea og deres Oscar-vinner Drogba viser pinlig moral og karakter, fastslo Svindal.

Heller ikke alle i Chelsea-leiren virket overimponert før pause, i tv-sendingen på Viasat klippet man til benken da Drogba lå nede etter en tilsynelatende kontaktfri duell rett før hvilen, og bildene viste en tilsynelatende Fernando Torres i samtale med Ross Turnbull.

Man kan selvfølgelig ikke lese tankene til spanjolen, men det er i hvert fall åpenbart hva producer forsøkte å antyde med redigeringen.

Skjemmes
I Viasats norske studio var man heller ikke videre imponert over Didier Drogbas spillopper.

- Jeg tror vi reagerer sånn som alle andre gjør når man ser sånt. Det tror jeg Chelsea-ledelsen gjør også, på samme måte som United-ledelsen reagerer mot Ashley Young etter hans påfunn i det siste. Det er ikke bra reklame for fotball, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

- Hør her, i min karriere har jeg også lagt meg ned litt for ofte, og det er noe av det jeg skjemmes mest over. Derfor mener jeg også generelt at det ikke er sånn fotball skal være, sier Fjørtoft.

- Dro Chelsea noen fordeler av at Drogba lå såpass mye nede i går?

- Chelsea tjener aldri på at noen oppfører seg dårlig. Det hadde ingen direkte innvirkning på resultatet, sier Fjørtoft, som heller ikke tror Drogba går på banen for å bevisst trekke tiden ut eller tempoet ned med hvilepausene.

- Som spiller er du så tent, så på og så entusiastisk, og det er selvfølgelig en viss grad av stress - da gjør du en del sånne ting. Men når han får se enkelte situasjoner i etterkant, så ser han også at det er dumt, sier Viasat-programlederen.

Ikke alene
Ifølge ESPNs statistikk både fikk (4) og laget (3) Didier Drogba flest frispark på Stamford Bridge.

DÅRLIG REKLAME: Jan Åge Fjørtoft erkjenner at også han kunne kaste seg lett da han var aktiv, men synes Didier Drogba oppførte seg dårlig til tider i går. Heller ikke Rune Bratseth virket imponert fra kommentatorplass i London. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
DÅRLIG REKLAME: Jan Åge Fjørtoft erkjenner at også han kunne kaste seg lett da han var aktiv, men synes Didier Drogba oppførte seg dårlig til tider i går. Heller ikke Rune Bratseth virket imponert fra kommentatorplass i London. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

Det gule kortet fikk han for en takling på Leo Messi, så det var således ingen reaksjoner fra dommerne på eventuell filming eller overspilling fra ivorianerens side.

Jan Åge Fjørtoft advarer også dem som nå retter all frustrasjon over fotballfilming mot spissen og Chelsea.

- Det som er så viktig med såkalt filming - ja, Drogba utgjør et problem, men han er ikke alene. Sågar Barcelona, som alle elsker, har folk som ser ut som de driver med svært dårlige auditions for lavbudsjettsfilmer. Det er viktig at ikke all frustrasjon går inn mot Chelsea, sier Fjørtoft.