MEKTIG IMPONERT: Uhrenholdt Jacobsen skryter av Falla, og angrer ikke på at hun selv ikke gikk.  Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
MEKTIG IMPONERT: Uhrenholdt Jacobsen skryter av Falla, og angrer ikke på at hun selv ikke gikk.  Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

VM Lahti:

- Viste seg som den ringreven hun har blitt

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var svært imponert over Falla, og angret ikke på at hun stod over sprinten.

(Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen og langrennstrener Roar Hjelmeset holdt fredag morgen pressekonferanse i Lahti.

Uhrenholdt kom til Lahti i går og angrer ikke på at hun ikke gikk sprinten.

- Den beste vant i går. Det var gøy å følge med på. Ragnhild (Haga) og jeg satt på bussen og så på rennet på 4G, mens vi forbannet dekningen i Finland, sier Uhrenholdt, som var fryktelig imponert over prestasjonen til Falla.

Uhrenholdt Jacobsen var den eneste av langrennsjentene som møtte opp pressekonferansen, de andre prioriterte en rolig skiøkt etter å ha gått gårsdagens sprint.

- Hun viste seg som den ringreven hun har blitt. Jeg trivdes godt som tilskuer.

Uhrenholdt Jacobsen har brukt den siste tiden på hytta med fokus på å bli frisk. De lange turene har uteblitt, men det å bare kunne gå ut døra for å ta på seg skia har jenta satt pris på.

- Ikke noe mål om stafetten

Uhrenholdt Jacobsen forteller at hun ikke har noe mål om bli en del av stafettlaget.

- Jeg mener en stafettplass burde komme som en konsekvens av gode prestasjoner. Å ha et mål om å komme med på laget er ikke noe konstruktivt, forteller Uhrenholdt Jacobsen, som konsentrer seg morgendagens renn.

Trener Roar Hjelmeset vil ikke gå noe nærmere inn på hvem som går, annet enn at laget skal bestå av fire kvinner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi skal stille med det laget vi synes er best. Vi får se hva slags vurderinger vi legger til grunn for det. Det kan være løpere som har prestert jevnt og godt over sesongen, men ikke i det siste - vi skal stille med det laget vi synes er best på søndag.

- Modenheten avgjør

Uhrenholdt Jacobsen fikk spørsmål om hva hun tenker om Klæbo, som er i den samme alderen som hun selv var i, da hun slo igjennom.

- Jeg tror det kommer an på hva slags personlighet du har og hvordan du takler motgang. Jeg har sett at han er god nok til å takle det på en god måte. Det kommer til å gå veldig bra. Det er mer graden av modenhet som avgjør, ikke alderen.

Svenske journalister ville høre hva hennes tanker var om deres Ebba Andersson og hennes egen opplevelse av Sapporo-VM i 2007.

- Jeg husker ikke så mye av rampelyset, det er kanskje et godt tegn. Jeg husker best opplevelsen - å være på tur med laget og sirkuset som er et VM, sier Uhrenholdt Jacobsen, som vant VM-sprinten i Sapporo i en alder av 20 år.

- Ebba har gått mange skirenn, det dummeste du kan gjøre er å gjøre det til noe mye større.