Viste spillerne video av Valencias tjuvtriks

Mourinho tar ingen sjanser.

• Direkte kl. 20.45: Chelsea - Valencia og Roma - Man. United

(Dagbladet.no): Det er sjelden José Mourinho forlater en pressekonferanse uten å ha gledet journalistene med noen av sine gullkorn.

Han leverte varene på pressekonferansen foran kveldens kvartfinale mot Valencia også.

For der andre trenere gjerne viser spillerne sine videoklipp av motstanderens dødballtrekk og spillemønster, har Mourinho vist videoklipp av usportslige Valencia-spillere.

Chelsea-treneren mener nemlig det er viktig at spillerne hans er forberedt på spanske tjuvtriks på Stamford Bridge.

- Vi må være smarte. Jeg viste dem, for eksempel, et klipp fra Valencias kamp mot Inter. Etter fem minutter var Ibrahimovic involvert i en duell, og Canizares og Ayala spurtet 50 meter i et forsøk på lage kaos rundt Ibrahimovic. Det er i slike situasjoner vi må være smarte, sa Mourinho.

Ulik mentalitet

Men han understreker at han har respekt for Valencia som fotballag.

GODT FORBEREDT: José Mourinho har forberedt spillerne sine på det meste før kveldens kvartfinale mot Valencia på Stamford Bridge. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/SCANPIX
GODT FORBEREDT: José Mourinho har forberedt spillerne sine på det meste før kveldens kvartfinale mot Valencia på Stamford Bridge. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/SCANPIX Vis mer

- Når jeg ser på Valencia, ser jeg et lag som liker å spille god fotball. Det som skjedde mot slutten av kampen mot Inter, da det brøt ut slåsskamp, er noe som skjer én gang i livet. Jeg tror de kommer hit for å spille sitt spill, og ikke for å slåss, sier han.

Mourinho og Chelsea har etter hvert fått god erfaring i å møte spanske lag, ikke minst har de hatt flere thrillerkamper mot Barcelona.

Én ting portugiseren har lært fra kampene, er at tenkemåten i England og Spania er vidt forskjellig.

- Vi har spilt mot spanske lag flere ganger. Jeg forteller spillerne mine at mentaliteten deres er annerledes. Den engelske mentaliteten er at ingen jukser - i hvert fall nesten ingen. Her forsøker folk å opptre korrekt og respektere motstanderen. Når man spillere i Europa, er det av og til annerledes, sier Mourinho.

Ikke like gode som før

Tidligere Chelsea-spiller Asier Del Horno returnerer i kveld til Stamford Bridge som Valencia-spiller, og bærer ikke nag til sin tidligere arbeidsgiver.

Men han sender likevel et lite stikk i retning Mourinho.

- Chelsea er ikke like godt balansert som de var tidligere, sier han.

Viste spillerne video av Valencias tjuvtriks

- Jeg tror de er blitt passert av Manchester United. De kan ikke skade oss dersom de ikke har ballen, og vi kan ikke sløse når vi får muligheten. Hvis vi får en uavgjort på Stamford Bridge, kan vi slå dem i returkampen på Mestalla, sier Del Horno.

<B>PÅ GAMLE TRAKTER:</B> Asier Del Horno mener Chelsea ikke er helt det samme laget som tidligere.