Viste stigende form og spurtet til sjetteplass

- Det går bedre og bedre, sier Boasson Hagen.

MARSEILLE, FRANKRIKE 20130703.
Tour de France 2013 5. etappe Cagnes-Sur-Mer - Marseille
Edvald Boasson Hagen under dagens 5. etappe i Tour de France. Boasson Hagen endte på 2. plass bak Mark Cavendish sim vant etappen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MARSEILLE, FRANKRIKE 20130703. Tour de France 2013 5. etappe Cagnes-Sur-Mer - Marseille Edvald Boasson Hagen under dagens 5. etappe i Tour de France. Boasson Hagen endte på 2. plass bak Mark Cavendish sim vant etappen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen måtte stå av Tour de France i sommer etter at han veltet og brakk skulderen.

Etter en periode med rehabilitering og trening er han nå tilbake på sykkelen i Spania Rundt.

Mens han så ut til å slite på de første etappene, viste nordmannen en motsatt tendens på dagens fjerde og kuperte etappe. Han endte på en sjetteplass.

— Det går bedre og bedre for meg, og selv om jeg gjerne skulle ha vært litt lenger opp, må jeg si meg fornøyd med sjetteplassen, men det gikk fort og var tøft, så jeg måtte helt i kjelleren. Det var ikke noe mer å gå på, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

Rykket fra På etappen, som blant annet inneholdt en tredjekategori-stigning, motbeviste Boasson Hagen de som har satt spørsmålstegn ved formen etter skadeavbrekket. Mot toppen av tredjekategoristigningen rykket han med et par andre fra hovedfeltet. De ble etter kort tid kjørt inn igjen av feltet, som etter hvert besto hovedsakelig av sammenlagtfavorittene.

26-åringen satt imidlertid med hovedfeltet over toppen og til målstreken, som lå drøyt tre mil fra tredjekategori-stigningen. Det måtte gjøres i spurten. Og nordmannen lå våkent med, langt fremme i feltet, helt til det skulle gjøres opp om seieren.

Sjetteplass I den krevende avslutningen ble imidlertid Katusja-rytter Daniel Moreno for sterk, og spurtet i mål med god margin på andremann Fabian Cancellara. Boasson Hagen spurtet til en sjetteplass.

— Det er inspirerende å være tilbake og kjempe i toppen igjen, og jeg håper jeg skal få flere sjanser. Det går fint med skulderen også. Den plager meg i alle fall ikke, så det gjelder bare å stå på, sa Boasson Hagen til NTB.

BRAKK SKULDEREN: Edvald Boasson Hagen måtte stå av sommerens Tour de France etter å ha veltet og brukket skulderen. Foto: AP/Pascal Guyot
BRAKK SKULDEREN: Edvald Boasson Hagen måtte stå av sommerens Tour de France etter å ha veltet og brukket skulderen. Foto: AP/Pascal Guyot Vis mer