Petter Northug gikk Strindheimstafetten

Viste styrke: - I dag så vi den gode, gamle Northug

Petter Northug tok innpå et halvt minutt, men måtte til slutt se Johannes Høsflot Klæbo og hans Byåsen vinne Strindheimstafetten søndag.

TILBAKE I MANESJEN: Petter Northug stilte til start i Granåsen i Strindheimstafetten.
Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
TILBAKE I MANESJEN: Petter Northug stilte til start i Granåsen i Strindheimstafetten. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Northug-trener Stig Rune Kveen likte svært godt det han så av eleven.

– I dag så vi den gode, gamle Petter Northug, sa Kveen til TV 2.

Det var Northugs første skirenn etter verdenscuphelgen i Lillehammer i starten av desember. Han fikk ikke plass i den norske Tour de Ski-troppen, og derfor valgte han nyttårsaften å ta del i kretsmesterskapet i Granåsen.

Først var det meldt at Northug skulle gå ankeretappen for Strindheims førstelag, men det ble til han gikk annenetappen. Lillebror Even Northug ga ham et vanskelig utgangspunkt. Ifølge VG ble han sendt ut et drøyt minutt bak Byåsen.

Sprut

Men i sporet klarte Northug å gå innpå et halvt minutt. Det var kombinertprofilen Magnus Moan som da gikk for Byåsen.

– Jeg så på sjekkpunkt om det var noen som hadde tatt meg igjen eller om jeg var alene. Jeg fikk hele tiden positive tilbakemeldinger, men jeg så på slutten at Petter kom veldig fort. Det er artig at han viser at det er sprut i ham. Da gikk det ordentlig fort, sa Moan til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer