Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viste ut Riise og Kippe mot Stabæk i fjor

Søndag dømmer Skjerven samme kamp igjen.

(Dagbladet.no): Det haglet med kort, kjeftbruk og regelbrudd i de tre møtene mellom Stabæk og Lillestrøm i 2007. Søndag spiller de igjen - med en gammel kjenning som dommer.

Tommy Skjerven var mannen som viste ut både Frode Kippe og Bjørn Helge Riise i en dramatisk medaljekamp på Nadderud i fjor høst. Stabæk vant 3-1, Lillestrøm falt ned fra andreplassen de hadde før runden - og kom aldri tilbake til topp 3 igjen.

Når lagene møtes på søndag, har Norges Fotballforbund (NFF) gitt Skjerven fornyet tillit.

LSK-manager Jan Åge Fjørtoft ble noe forundret da Dagbladet.no opplyste ham om NFFs valg av dommer.

- Det ville vært interessant å høre hvilken begrunnelse NFF har for å velge akkurat ham til akkurat denne kampen.

NFF husker det

Et kvarter seinere ringte han selv tilbake. Da hadde han snakket med dommeransvarlig i NFF, Rune Pedersen.

- Vi aksepterer at kabalen ble slik denne gangen. Jeg har ikke noe imot Skjerven, han er en god dommer. Jeg reagerer bare litt på prinsippet. Så får vi håpe LSK ikke begynner kampen med en bagasje, sier Fjørtoft, som presiserer at dommeren gjorde rett da han ba de to kanarigule krysse løpebanen på Nadderud før alle andre i 21. serierunde i fjor.

AMPERT: Tommy Skjerven viste først ut Frode Kippe. En takling på Alanzinho sikret stopperens andre gule. Et kvarter seinere sparket og kjeftet Bjørn Helge Riise (t.v.) seg til å få gå i dusjen sammen med sin kaptein. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
AMPERT: Tommy Skjerven viste først ut Frode Kippe. En takling på Alanzinho sikret stopperens andre gule. Et kvarter seinere sparket og kjeftet Bjørn Helge Riise (t.v.) seg til å få gå i dusjen sammen med sin kaptein. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Tre dager etterpå møttes for øvrig lagene igjen. Da til semifinale i cupen. LSK fikk sin revansje, men kampen huskes kanskje aller best for målet Arild Sundgot scoret da han - med hånda - slo ballen med seg inn i Stabæks målfelt.

Dommeransvarlig Rune Pedersen forteller at de slett ikke er blind for hva som har skjedd i tidligere kamper.

- Vi også husker at Tommy viste ut to spillere i tilsvarende oppgjør i fjor høst. Men vi må se på helheten. En dommer skal ikke dømme en kamp hvor et lag fra samme krets som han selv spiller. Det diskvalifiserer for eksempel Tom Henning Øvrebø, som i likhet med Stabæk tilhører Oslo fotballkrets.

- Uproblematisk

- Hva med Terje Hauge, som skal dømme Strømsgodset-Rosenborg på mandag - kunne ikke han og Skjerven ha byttet?

- Dette har med en helhet og en totalbelastning å gjøre. Terje var på internasjonale oppdrag i forrige uke. Dessuten har vi en overordnet plan for de framtidige serierundene. Det handler blant annet om at samme dommer ikke skal dømme samme lag gjentatte ganger over en kort periode, og derfor er kabalen blitt som den er blitt.

- Tommy Skjerven er for øvrig rangert i gruppe 2 i UEFA-systemet. Med andre ord er han kvalifisert for å dømme alle kamper i norsk fotball, sier Pedersen.

Skjerven selv beroliger alle som tror han kommer til andre serierunde med fjorårets drass i kortlomma:

image: Viste ut Riise og Kippe mot Stabæk i fjor

- Dette er ganske uproblematisk. Den kampen i fjor levde sitt eget liv, det vil denne også. De tilbakemeldingene jeg fikk fra begge disse lagene etter fjoråret, gikk på at det ikke var jeg som hadde vært årsaken til dramatikken, sier Skjerven til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media