Visum på overtid

Sandvolleyjentene Nila Håkedal (26) og Ingrid Tørlen (26) er førsteseedet i EM-finalen i Moskva i helga, men måtte krangle til seg visum.

-  Ambassaden godkjente ikke invitasjonen vi hadde fra EM-arrangøren i Moskva. Vi fryktet vi måtte bli hjemme, sier Nila Håkedal.

Hun og makker Ingrid Tørlen skulle sette kursen for Moskva tirsdag morgen. Ved stengetid mandag klokka 12 på den russiske ambassaden i Oslo var visumsøknaden fortsatt avslått. En bekreftelse på fax fra det norske volleyballforbundet var heller ikke nok.

-  Det løste seg først da forbundet ringte ambassaden. Da var klokka ti over tolv, så det var på hengende håret. Vi følte oss ikke sikre før vi hadde visumet i hånda, smiler Håkedal.

Mål: semi

Med to fjerdeplasser og en tredjeplass i sesongens tre innledende EM-runder i Tyrkia, Spania og Sveits, er det norske paret førsteseedet i finalerunden i Moskva - sammen med tre andre lag.

På plass i Moskva ventet imidlertid flere problemer:

Banene det skal spilles på var i går formiddag ikke satt opp, selv om jentene starter turneringen allerede i dag ...

-  Alt tar sinnssykt lang tid her. Det er verre enn i Kina. Men problemene skal ikke vippe oss av pinnen. Målsettingen er å nå semifinalen. Kommer vi dit, kan vi også gå helt til topps, sier Nila Håkedal.

Selvtilliten er iallfall stor:

Sterk måned

I august har de hatt sesongbeste i verdensserien med 7. plass i østerrikske Klagenfurt, 3. plass i EM-runden i Sveits - og sist helg forsvarte de NM-gullet fra i fjor.

-  Det er utrolig morsomt nå. I forhold til i fjor har vi tatt et langt steg, sier Håkedal.

FAVORITTER: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen er favoritter i sandvolley-EM i Moskva. Likevel var det så vidt de fikk slippe inn i Russland.