KRITISK: Nils Arne Eggen mener Drillo burde fått sitte ut VM-kvaliken. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KRITISK: Nils Arne Eggen mener Drillo burde fått sitte ut VM-kvaliken. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Vitner om mangel på fotballfaglig innsikt

Også Eggen hudfletter NFF.

Nils Arne Eggen mener at Norges Fotballforbunds (NFF) behandling av Egil Olsen er totalt ubegripelig. Eggen mener at det var helt feil at Drillo måtte gi seg som landslagstrener med to VM-kvalifiseringskamper igjen.

- Det vitner om mangel på fotballfaglig innsikt og tro på at man snu totalt opp/ned på ting i løpet av én og en halv uke. Dette er totalt ubegripelig for oss fotballfaglige.

Selvfølgelig mener jeg at han burde ha fortsatt ut kvalifiseringsperioden, sier tidligere topptrener - nå trener for Orkla i 3.-divisjon - Nils Arne Eggen til NTB.

Skjønte tegningen Odd-trener Dag Eilev Fagermo er litt mer forsiktig i sine uttalelser.

- Det Drillo har gjort for Fotball-Norge burde gjort at han ble behandlet med største respekt. Selv om NFF ikke sier det selv, kan det virke som de skjønte at det ikke ville bli noe VM-sluttspill, og da kan det hende at de gikk for et skifte på dette tidspunktet med tanke på nettopp å øke sjansene i neste kvalifisering, sier Fagermo til NTB.

Debatten har rast i store deler av Fotball-Norge de siste dagene etter at Olsen ikke fikk fortsette. Drillo ble selv intervjuet på TV 2 mandag kveld. Der kom han med kraftig kritikk over måten han mener seg behandlet på. Han var også kritisk til måten Nils Johan Semb er behandlet på.

Ulik oppfatning Norges Fotballforbund har gjentatte ganger fastslått at de ikke oppfatter det slik at Egil Olsen fikk sparken foran kampene mot Slovenia sist fredag og Island tirsdag.

Senest torsdag sendte de ut en pressemelding der de kom med sin versjon av det som skjedde i forkant av ansettelsen av Per-Mathias Høgmo.

Til TV 2 sa fotballpresident Yngve Hallén følgende mandag kveld.

- Jeg har snakket med Egil på telefon i dag, og vi er enig om at vi skal gå gjennom de tingene vi oppfatter på en ulik måte. Vi skal snakke oss gjennom det. Det er viktig for oss, og det er viktig for Egil, sa Hallén.

(NTB)