SPARKET:  Walter De Gregorio vitset om Fifa på et sveitisk tv-program. Det likte ikke Fifa, som sparket sin kommunikasjonsdirektør. Foto: REUTERS/Ruben Sprich/NTB Scanpix.
SPARKET: Walter De Gregorio vitset om Fifa på et sveitisk tv-program. Det likte ikke Fifa, som sparket sin kommunikasjonsdirektør. Foto: REUTERS/Ruben Sprich/NTB Scanpix.Vis mer

Vitsen som fikk Fifa-toppen sparket

Walter De Gregorio tullet om Fifa på sveitsisk tv.

(Dagbladet): I går meldte Fifa at kommunikasjonsdirektøren Walter De Gregorio slutter i sin stilling umiddelbart og blir erstattet av Nicolas Maingot.

Fifa annonserte dette selv. Men BBC kan avsløre at De Gregorio fikk sparken, etter å ha gjestet et sveitsisk tv-program.

For under programmet «Schawinski» kom De Gregorio med følgende vits: «Fifa-presidenten, generalsekretæren og kommunikasjonssjefen sitter alle i samme bil. Hvem kjører? Politiet.»

Selv om De Gregorio trakk seg selv inn i vitsen, falt den ikke i god jord hos Fifa-ledelsen, som tok beslutningen om å sparke De Gregorio, som har hatt sin stilling siden 2011.

Situasjonen i Fifa er fortsatt betent, to uker etter at en rekke Fifa-topper ble arrestert av FBI og sveitsiske myndigheter som gikk til aksjon under Fifa-kongressen i Zürich.

De Gregorio har vært Fifas ansikt utad under skandalen, og er mannen som har måtte svare på pressens kritiske spørsmål.

Der ble Fifa-president Sepp Blatter gjenvalgt, men bare dager senere annonserte Blatter at han trekker seg.

Ifølge BBC har De Gregorio og Blatter hatt en lengre krangel etter en uoverstemmelse mellom kommunikasjonssjefen og en av Blatters allierte. Blatter skal selv ha bedt De Gregorio gå av etter den fatale vitsen.

Torsdag ble det kjent at eksekutivkomiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skal møtes 20. juli. Der vil de fastsette en dato for det kommende presidentvalget.