Vitsene Terry aldri vil le av

Sklir inn i haikjeft og skalles ned av Zidane.

(Dagbladet): Det var Nicolas Anelka som misset det siste straffesparket, men det er ingen som snakker om franskmannen etter onsdagens høydramatiske Champions League-finale.

Om noen år vil ingen huske at John Terry var en gigant på Luzjniki stadion i 120 minutter.

Det folk derimot vil huske - og som vil forfølge Chelsea-stopperen resten av hans karriere - er straffen som strøk feil side av stolpen da Terry var i posisjon til å bli den store helten.

Terry sklir inn i hvithai-kjeft

Etterpå gråt han åpenlyst, og ble trøstet av både lagkamerater og United-spillere. Men det er langt fra alle som sympatiserer med den ulykkelige Chelsea-kapteinen.

Han blir neppe lystigere til sinns om han googler «John Terry» og «jokes».

For på nettet florerer selvsagt det selvsagt av vitser og bilde- og videomanipulasjoner - og de aller, aller fleste av dem tar utgangspunkt i øyeblikket da Terry skled på det løse gressteppet.

Terry iført banansko, Terry som sklir inn i kjeften på en gapende hvithai og Terry-tøfler er blant gjengangerne. Chelsea-stopperen er også manipulert inn i Edvard Munchs berømte Skrik-maleri.

LATTERLIGGJØRES: John Terry-vitsene florerer etter den uhyre kostbare straffemissen mot Manchester United. Foto: AP
LATTERLIGGJØRES: John Terry-vitsene florerer etter den uhyre kostbare straffemissen mot Manchester United. Foto: AP Vis mer

Omskrev Ronaldos sang

Ordtaket om å ikke sparke noen som ligger nede gjelder sjeldent i fotballens verden. Chelsea-fansen raljerte kraftig med John Arne Riise da nordmannen scoret selvmål i Champions League-semifinalen fire minutter på overtid - og Chelsea-drakter med Riises navn på ryggen ble en salgshit på Stamford Bridge.

Nå er det Manchester Uniteds supportere som har det moro på John Terrys bekostning.

Allerede i timene etter kampslutt omskrev de sin «Viva Ronaldo»-sang til «Viva John Terry - could have won the cup, but he fucked it up» - og etter hvert har også videoene dukket opp. Én av dem viser Duncan Edwards - en av de åtte United-spillerne som døde i flyulykken i München i 1958 - stige ned fra himmelen og legge et bananskall ved straffemerket idet Terry skal skyte.

I en annen blir Chelsea-kapteinen stanget i bakken av Zinedine Zidane i skuddøyeblikket.

Aviser som Daily Telegraph og Daily Mail oppfordrer leserne sine til å sende dem sine beste Terry-vitser, og førstnevnte avis har laget en egen vitsesamling - de fleste like bløte som underlaget på Luzjniki stadion.

Vitsene Terry aldri vil le av
NYTT SKILT:</B> Slik skal folk advares mot våte gulv.
BANANMANNEN:</B> Blir Bama ny skosponsor for John Terry?
FATALT Å SKLI:</B> Men like fatalt som dette var det ikke Terrys straffemiss på onsdag.
BLIR HEADBUTTET:</B> Videomanipulasjoner er populære blant United-fansen.