- Viva Mexico!

Petter Solberg fikk mest jubel av alle da førerne viste seg fram for det meksikanske rallypublikummet i natt.

Nest raskest på shakedown: Kjørte uten kartleseren GUANAJUATO (Dagbladet.no): I øsende regnvær steg nordmannen ut av bilen, og gjorde alt riktig for å få med seg massene.

- Viva Mexico! Det er fantastisk å være her, hilste Petter.

Og meldingen gikk selvsagt rett hjem hos de 20 000 tilskuerne som hadde møtt opp for å hylle rallyheltene som kjører tidenes første VM-runde i Mexico.

Solberg skiller seg fortsatt ut blant en gjeng med realtivt trauste sjåfører. Mens VM-leder Sebastien Loeb mumler i mikrofonen hver gang han blir intervjuet, så gir Solberg alt.

- Det er helt fantastisk å være her. Etappene er veldig gode, forholdene er bra, og publikum er bra, sa Solberg til ellevill jubel.

Nordmannen er favoritt til å vinne årets første grusrally. I går ble han nummer to på prologen etter finske Marcus Grønholm. Og Solberg smilte godt etter å ha testet ut den nye bilen på de tøffe veiene.

- Det betyr ikke så mye i seg selv å bli nummer to på shakedown, men det viktige er at jeg har en god følelse. Og det har jeg nå. Det er bare bagateller som trekker ned, sier Solberg til Dagbladet.no.

<B>SHOWMANN:</B> Petter Solberg sjarmerte meksikanerne i senk i natt.
ETTERTRAKTET:</B> Over 20 000 meksikanere prøvde å kapre en bit av nordmannen før start i Rally Mexico.