Viva, NESPana

SOLDIER HOLOW (Dagbladet): Langrenn har mistet all troverdighet og kredibilitet etter Mühleggs dopingprøve. Og det er IOC som er bøddel.

Trippel-vinner Mühlegg ble etter den informasjonen som foreligger når dette skrives, tatt av sine egne. Spanjolene avla ham en uanmeldt visitt, og vips så satt han og sprellet i all sin forlegenhet.

IOC har testet ham sammenhengende i 14 dager og ikke funnet noe som helst ulovlig. Fordi IOC-testene er håpløst gammeldagse og uten evne til å fange opp nettopp denne typen stoff.

Dette har IOC stadig blitt gjort oppmerksom på, blant annet av norske dopingeksperter. De er ikke blitt hørt. IOC har stått på sitt. Sannsynligvis for å slippe belastende dopingsaker i et OL som skal framstå som rent, purt og propagandamessig ekstremt korrekt.

Nå sitter IOC med skjegget og halve ansiktet i postkassa og har dumma seg skikkelig ut.

Hvor mange andre enn Mühlegg som har sluppet gjennom IOC-testene og fått papir på at de er rene, er det bare din egen fantasi som setter grenser for.

Johann Mühlegg har bedratt verden med sine injeksjoner.

Det er så sin sak at han har jukset til seg medaljene sine.

Verre er det at han har ødelagt en hel idrett.

Etter dopingskandalen i Finland sist vinter lå idretten nede med brukket rygg. Nå, etter at «Johann den Store» etter alle solemerker er tatt for bruk av det nye superdopet «NESP», er idretten i alvorlig trøbbel.

For er en dopet, kan alle andre være det.

Og hvem gidder bry seg om en idrett der det beviselig fuskes på den mest utspekulerte måte for å bli best.

Ikke jeg.

Heller ikke noen sponsorer jeg har snakket med.

Gjør du?