Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giro d'Italia:

Viviani raskest i Giro-starten i Tel Aviv

Quick-Step Floors gjorde som forventet.

VANT: Elia Viviani tok en oppskriftsmessig etappeseier på den andre etappen av Giro d'Italia i Tel Aviv. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
VANT: Elia Viviani tok en oppskriftsmessig etappeseier på den andre etappen av Giro d'Italia i Tel Aviv. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

(procycling.no): Foran et enormt folkehav i Tel Avivs gater ble det en hektisk avslutning på den andre etappen av årets Giro d'Italia. Katusha-Alpecin var blant de som prøvde å snyte spurtlagene, men alle forsøkene ble nøytralisert.

Med halvannen kilometer til mål kom storfavorittene Quick-Step Floors til fronten og Zdenek Stybar satte et forrykende tempo, før Fabio Sabatini tok over ut av den siste svingen og inn på oppløpet.

Elia Viviani lå plassert litt lengre bak, men da Jakub Mareczko åpnet spurten fulgte Viviani på og når italieneren selv gikk til var det ingen som maktet å følge hans fart.

Dermed fortsetter han sin strålende sesong og tok sin syvende seier for året. Mareczko tok andreplassen, mens Sam Bennett ble nummer tre.

Vant for kjæresten

Dermed fortsetter han sin strålende sesong og tok sin syvende seier for året. Mareczko tok andreplassen, mens Sam Bennett ble nummer tre.

- Seieren forventet alle, men det er aldri enkelt. Jeg var veldig nervøs i morgen, så jeg prøvde å skjule følelsene. Det er to år jeg ikke har syklet giroen og sist gang gikk jeg ut på tidslimiten (i 2016). Jeg har [noe uoppgjort] med giroen og jeg kommer tilbake med det sterkeste laget noensinne, sa Viviani i seiersintervjuet vist på Eurosport Norge.

- Jeg er veldig stolt av laget mitt og jeg er også veldig stolt av jobben vi gjør i familien. Denne seieren kan være en seier for Elena (Vivianis kjæreste og samboer, som også er proffsyklist, vår.anm.). Vi ofrer mye i løpet av året og hun forstår alt. Hun trodde virkelig på meg når vi snakket sammen siste gang i går kveld. Jeg måtte gi henne en stor seier og dette er et bra forsøk.

Etappeseieren var 29-åringens andre i Giro d'Italia. Hans første kom i 2015, da vant han også den andre etappen, som gikk mellom Albenga og Genova.

Dennis overtok ledertrøyen

BMC kjørte hardt inn mot den andre innlagte spurten etter 103 kilometer, for å kjøre inn dagens brudd.

Målsetningen var at Rohan Dennis skulle ta bonussekundene som også lå i potten. Etter å ha kjørt inn bruddet gjorde det amerikanske laget et godt opptrekk.

Dennis, som ikke er noen spurter, gav alt han kunne. Men med flere sterke spurtere på hjul så var oddsene dårlig, men Elia Viviani og øvrige ryttere gav ham en liten håndsrekning og lot ham ta de tre bonussekundene. Dermed overtar han den rosa ledertrøyen i rittet.

- La oss være ærlig, Viviani spurtet, men han gav ikke maks. Det var godt å se ham ta etappeseieren etter at han, ikke gav meg det, men var snill, sa Dennis i intervju med Eurosport.

Dermed går 27-åringen inn i en svært ekslusiv klubb med ryttere som har hatt ledertrøyen i alle Grand Tourene, altså Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España. Dennis er den 23. rytteren i historien som klarer dette.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media