Tok over sammenlagtledelsen:

Viviani slo tilbake i ny, rotete Dubai-spurt

Kristoff med ny topp 10-plassering.

SLO TILBAKE: Elia Vivani mislyktes i går, men onsdag slo han tilbake under Dubai Tour.
SLO TILBAKE: Elia Vivani mislyktes i går, men onsdag slo han tilbake under Dubai Tour.Vis mer

(procycling.no): På dag to av Dubai Tour slo Elia Viviani tilbake.

Italieneren spurtslo Dylan Groenewegen og Riccardo Minali i nok et tett spurtoppgjør.

Alexander Kristoff ble nummer sju.

Slik gikk det til:

Ny dag, og ny flat etappeprofil. Onsdagens etappe var 23 kilometer lengre enn den foregående, men igjen var det få kneiker for rytterne å bryne seg på.

Målgang i Ras al Khaimah. En krapp venstresving halvannen kilometer unna mål er et punkt toppspurterne har bitt seg merke i, men derfra og inn var det et relativt enkelt oppløp som ventet.

Bonussekundene er avgjørende i et flatt ritt som Dubai Tour, og det var knyttet spenning til om den første innlagte spurten etter 18 kilometer skulle lokke fram konkurranseinnstinktet hos toppspurterne.

Den gang ei. I stedet dannet et brudd bestående av seks mann seg relativt kjapt. Som i går befant Nathan Van Hooydonck (BMC), Mohammed Al Mansoori (UAE landslag) og Charles Planet (Team Novo Nordisk) her. I tillegg til Nicholas Edet (Cofidis), Fuwen Xue (Mitchelton-BikeExchange) og Yousef Mohammed Mirza (UAE Team Emirates).

Hooydonck lå faktisk helt opp på fjerdeplass i sammendraget, etter å ha plukket bonussekunder dagen i forveien.

Groenewegen måtte bytte sykkel

1. etappe var ikke spesielt innholdsrik langs store, rette veier i Emiratene, og vi skal ikke late som etappe 2 var noe fyrverkeri heller.

Med drøye seks mil igjen til mål ble rittleder Dylan Groenwegen nødt til å bytte sykkel. Han fikk likevel relativt kjapt kontakt med hovedfeltet igjen.

Fire mil unna Ras al Khaimah var det rolig både foran i bruddet og bak i feltet. Som i går ønsket ikke feltet å sveive inn rømlingene for tidlig, så farten ble tilpasset slik at de hadde et par minutters frihet å gå på.

Med Groenewegen i ledertrøya følte LottoNL-Jumbo seg nødt til å legge ned mer arbeid i front av feltet enn de gjorde dagen forveien. Også Katusha-Alpecin var aktive, mens Quick Step-Floors valgte en noe mer anonym linje.

Viviani punkterte

22 kilometer fra mål var det Vivianis tur til å havne i trøbbel. Italieneren pådro seg en bakhjulspunktering idet feltet hadde startet innsveivingen av utbryterne.

Dermed ble det en hektisk inngang til spurten for Quick Step-spurteren og hans hjelperyttere.

Han havnet bak bilkortesjen og hadde halvannet minutt å ta igjen på feltet. Det belgiske laget svarte med å sende ned fire ryttere for å hjelpe ham opp igjen.

Det var Edet og Planet som holdt lengst unna i front. Med i underkant av 10 kilometer igjenl ble trioen oppskriftsmessig hentet inn av de store spurtlagene.

Avgjørelsen

Tendensen fra tidligere på etappen fortsatte. Det var Katusha-Alpecin som la ned mest jobb i front av feltet, mens Quick Step spilte en uvanlig rolle som tredjefiolin.

Inne på den siste mila var det uansett alle mann til pumpene. Quick Step, Katusha, Dimension Data og Astana var toneangivende.

Spurten ble nok en gang rotete da blant annet LottoNL-Jumbo og Katusha-Alpecin dro til såpass at førstespurteren falt av. Med få opptrekkere igjen, lå plutselig John Degenkolb og Alexander Kristoff helt der framme, men ingen av dem ønsket egentlig å åpne spurten.

Elia Viviani og Riccardo Minali kom bakfra i større fart og angrep ute til venstre. Også Groenewegen fikk til en bra avslutning, men det holdt kun til andreplass denne gangen.

Ting tyder på at Vivani også overtok sammenlagtledelsen, da han endte opp som seierherre på dag to av rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!