Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giro d'Italia:

Viviani slo tilbake

Quick-Step Floors-rytteren fullførte Giro-hattricket.

TILBAKE PÅ TOPPEN: Elia Viviani tok sin tredje etappeseier i årets Giro d'Italia. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
TILBAKE PÅ TOPPEN: Elia Viviani tok sin tredje etappeseier i årets Giro d'Italia. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

(procycling.no): Elia Viviani åpnet årets Giro d'Italia på forrykende vis, da han vant både den andre og tredje etappen. Etter det har det imidlertid buttet litt.

På den syvende etappen til Praia a Mare måtte han gi tapt for Sam Bennett, som kunne juble for sin første etappeseier i en Grand Tour. På torsdagens etappe fra Osimo til Imola fikk italieneren det svært tungt og akterutseilt kunne han ingenting gjøre i det Bennett utlignet og tok sin andre etappeseier.

BORA-hansgrohe-rytteren seilte samtidig helt opp i ryggen på Viviani i poengkonkurransen. Derfor var det ekstra viktig for Quick-Step Floors-spurteren å slå tilbake på fredagens etappe, den 13. i årets ritt.

Fullførte hattricket

Den 180 kilometer lange etappen bød på få utfordringer og til slutt endte det med en massespurt i Nervesa della Battaglia. Quick-Step Floors laget var relativt usynlige i finalen, men da det skulle spurtes om seier kom Viviani i stor fart.

Sacha Modolo (EF Education First-Drapac) åpnet spurten inne til venstre, men Viviani smatt kjapt forbi og dro i fra.

29-åringen åpnet opp en luke på flere sykkellengder og hadde god tid til å juble, mens Sam Bennett (BORA-hansgrohe) og Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo) runder Modolo og fullførte podiet.

Etappeseieren er Vivianis tredje etappeseier i årets Giro og hans fjerde i karrieren.

(etappereferat følger under)

Bruddet får gå tidlig

En forholdsvis begivenhetsløs profil på papiret, de 180 kilometerne mellom Ferrara og Nervesa della Battaglia, som utgjorde den 13. etappen av årets Giro d'Italia.

Med majoriteten av etappen i paddeflatt terreng var det liten interesse for voldsomt kjør i hovedfeltet og fem utbryterne slapp avgårde nesten umiddelbart etter starten.

De fem: Marco Marcato (UAE Team Emirates), Markel Irizar (Trek-Segafredo), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF), Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Selle Italia) og Andrea Vendrame (Androni Giacattoli-Sidermec). Kvintetteten etablerte raskt en luke på tre minutter tilbake til hovedfeltet, hvor det var BORA-hansgrohe som ledet an.

På dagens første innlagte spurt etter 69 kilometer på sykkelen ble det kamp om førsteplassen. Vendrame, på femteplass i den innlagte spurtkonkurransen, ønsket poengene, men fikk kamp av Marcato og til slutt var det sistnevnte som var første over.

Bruddet duret videre, uten noen spesielle begivenheter, til den neste innlagte spurten, med 52 kilometer til mål. Denne gangen var det Zhupa som var først over, med Vendrame på andreplass igjen.

Feltet øker farten

I det rytterne nærmet Nervesa della Battaglia, hvor man skulle sykle en avsluttende sløyfe på 30 kilometer, som inkluderte fjerdekategorien Montello, begynte farten å dra seg opp og avstanden gikk raskt nedover.

Inn på sløyfen var avstanden nede i 50 sekunder og opp bakken tok rittet litt fyr, etter en bedagelig reise på sykkelen. Tony Martin (Katusha-Alpecin) var den første til å løfte på baken og fikk kjapt følge av Krists Neilands (Israel Cycling Academy).

De fikk med seg et par ryttere til, men angrepet ble raskt nøytralisert, i det Thibaut Pinots Groupama-FDJ tok kontrollen i hovedfeltet.

Bruddet overlevde over klatringen og Vendrame tok klatrepoengene, men nå begynte flere lag å trekke til fronten. Kvintetten kjempet tappert og holdt unna godt inn på de ti siste kilometerne, men med 6,5 kilometer til mål feide hovedfeltet forbi.

Viviani igjen

Katusha-Alpecin gjorde mye jobb i avslutningen og sørget for å holde farten svært høy inn mot Nervesa della Battaglia, mens de andre spurtlagene lå i skyggene og ventet på å slå til.

Inn på de tre siste kilometerne ble kampen om fronten intensivert, og tog på tog prøvde å ta initiativet foran, og Katusha-Alpecin ble litt slukt.

Inn på den siste kilometeren kom det et angrep fra Marco Coledan (Wilier Triestina-Selle Italia) og italieneren fikk en solid luke. Han holdt unna til 200 meter for mål, da spurterne seilte forbi ham.

Sacha Modolo (EF Education First-Drapac) åpnet spurten til venstre, men rundt ham kom Elia Viviani og da hadde landsmannen ingenting å stille opp med. Dermed kunne Quick-Step Floors-rytteren juble for sin tredje etappeseier i årets Giro d'Italia.

Modolo falt igjennom på de siste meterne og til slutt passert av både Sam Bennett (BORA-hansgrohe) og Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media