Giro d'Italia:

Viviani slo tilbake

Quick-Step Floors-rytteren fullførte Giro-hattricket.

TILBAKE PÅ TOPPEN: Elia Viviani tok sin tredje etappeseier i årets Giro d'Italia. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
TILBAKE PÅ TOPPEN: Elia Viviani tok sin tredje etappeseier i årets Giro d'Italia. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Elia Viviani åpnet årets Giro d'Italia på forrykende vis, da han vant både den andre og tredje etappen. Etter det har det imidlertid buttet litt.

På den syvende etappen til Praia a Mare måtte han gi tapt for Sam Bennett, som kunne juble for sin første etappeseier i en Grand Tour. På torsdagens etappe fra Osimo til Imola fikk italieneren det svært tungt og akterutseilt kunne han ingenting gjøre i det Bennett utlignet og tok sin andre etappeseier.

BORA-hansgrohe-rytteren seilte samtidig helt opp i ryggen på Viviani i poengkonkurransen. Derfor var det ekstra viktig for Quick-Step Floors-spurteren å slå tilbake på fredagens etappe, den 13. i årets ritt.

Fullførte hattricket

Den 180 kilometer lange etappen bød på få utfordringer og til slutt endte det med en massespurt i Nervesa della Battaglia. Quick-Step Floors laget var relativt usynlige i finalen, men da det skulle spurtes om seier kom Viviani i stor fart.

Sacha Modolo (EF Education First-Drapac) åpnet spurten inne til venstre, men Viviani smatt kjapt forbi og dro i fra.

29-åringen åpnet opp en luke på flere sykkellengder og hadde god tid til å juble, mens Sam Bennett (BORA-hansgrohe) og Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo) runder Modolo og fullførte podiet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer