Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vlasic er årets friidrettsutøver

800-meterhøvdingen David Rudisha best av mennene.

HEDRET: Kroatiske Blanka Vlasic (h) og kenyanske David Rudisha poserer med trofeene som viser at de er årets friidrettsutøvere.Foto: SCANPIX/AFP/SEBASTIEN NOGIER
HEDRET: Kroatiske Blanka Vlasic (h) og kenyanske David Rudisha poserer med trofeene som viser at de er årets friidrettsutøvere.Foto: SCANPIX/AFP/SEBASTIEN NOGIER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

800-meterhøvdingen David Rudisha (21) ble som ventet kåret til årets friidrettsutøver sammen med høydehopperen Blanca Vlasic (27) søndag.

Rudisha var eneste utøver i 2010 som satte en «ordentlig» verdensrekord. Han gjorde det for øvrig to ganger, og løp den sist ned i 1.41,01 minutt. Kenyaneren vant ikke færre enn tolv distanseløp sist sesong.

De siste fire årene er sprintere blitt kåret til årets utøver av Det internasjonale friidrettsforbundet. De siste to er prisen gått til sprintkongen Usain Bolt.

Men Rudishas 1.41,09 i Berlin, som slettet Wilson Kipketers 13 år gamle 800-meterrekord, og senere 1.41,01 i Rieti, holdt i massevis som årets prestasjoner i friidrettsverden.

Rekordene ble satt med sju dagers mellomrom.

Innendørsverdensmester Blanca Vlasic vant 18 av 20 høydekonkurranser hun stilte opp i sist sesong. Det var første gang kroaten vant prisen.

Andreas Thorkildsen var nominert til prisen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!