Vlasic snøt hjemmefavoritten for gullfesten

Friedrich måtte ta til takke med bronse.

BARE NESTEN: Ariane Friedrich (t.v.) var favoritt, men måtte se seg slått av elegante Blanka Vlasic på hjemmebane i Berlin.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham
BARE NESTEN: Ariane Friedrich (t.v.) var favoritt, men måtte se seg slått av elegante Blanka Vlasic på hjemmebane i Berlin.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ariane Friedrich satset alt, men mislyktes i det eneste forsøket hun kunne ta på 2,06 meter. Dermed fikk Blanka Vlasic revansj for nederlaget både fra Golden League-åpningen i juni og fra Beijing-OL i fjor.I OL var det Tia Hellebaut fra Belgia som snøt Vlasic for gullet, etter at den kroatiske jenta hadde vært helt suveren hele sesongen.

Friedrich slo Blanka Vlasic i Golden League-åpningen på Olympiastadion en liten uke før Bislett Games. Da klarte den tyske jenta 2,06, men det ble for høyt for henne torsdag kveld.

— Nå er jeg bare veldig, veldig lykkelig over å ha klart å vinne dette gullet. Dere kan tro jeg er lettet, jublet Blanka Vlasic i intervjusonen.Til slutt ble høydefinalen en kamp mellom Vlasic, Friedrich og russiske Anna Tsjitsjerova. Vlasic var den sterkeste, mens tyskerne måtte tåle den største nedturen, for sølvet gikk til Tsjitsjerova.

SpennendeDen russiske jenta ledet etter at de tre hadde gått over 2,02 meter. Hun klarte den høyden i første forsøk, mens Vlasic måtte ha to og Friedrich tre forsøk.

Deretter rev den russiske jenta tre ganger på 2,04. Vlasic gikk over i annet forsøk og festet grepet, mens Ariane Friedrich pådro seg to riv.Hver gang hun hoppet var det helt tyst på tribunene. De vel 60.000 tyskerne på Olympiastadion torde knapt nok puste da Friedrich hoppet, og ekstra spennende var det da det tyske håpet satset alt på ett kort og flyttet sitt siste forsøk på 2,04 opp til 2,06.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer