Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vlasic snøt hjemmefavoritten for gullfesten

Friedrich måtte ta til takke med bronse.

BARE NESTEN: Ariane Friedrich (t.v.) var favoritt, men måtte se seg slått av elegante Blanka Vlasic på hjemmebane i Berlin.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham
BARE NESTEN: Ariane Friedrich (t.v.) var favoritt, men måtte se seg slått av elegante Blanka Vlasic på hjemmebane i Berlin.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham Vis mer

Ariane Friedrich satset alt, men mislyktes i det eneste forsøket hun kunne ta på 2,06 meter. Dermed fikk Blanka Vlasic revansj for nederlaget både fra Golden League-åpningen i juni og fra Beijing-OL i fjor.

I OL var det Tia Hellebaut fra Belgia som snøt Vlasic for gullet, etter at den kroatiske jenta hadde vært helt suveren hele sesongen.

Friedrich slo Blanka Vlasic i Golden League-åpningen på Olympiastadion en liten uke før Bislett Games. Da klarte den tyske jenta 2,06, men det ble for høyt for henne torsdag kveld.

— Nå er jeg bare veldig, veldig lykkelig over å ha klart å vinne dette gullet. Dere kan tro jeg er lettet, jublet Blanka Vlasic i intervjusonen.

Til slutt ble høydefinalen en kamp mellom Vlasic, Friedrich og russiske Anna Tsjitsjerova. Vlasic var den sterkeste, mens tyskerne måtte tåle den største nedturen, for sølvet gikk til Tsjitsjerova.

Spennende
Den russiske jenta ledet etter at de tre hadde gått over 2,02 meter. Hun klarte den høyden i første forsøk, mens Vlasic måtte ha to og Friedrich tre forsøk.

Deretter rev den russiske jenta tre ganger på 2,04. Vlasic gikk over i annet forsøk og festet grepet, mens Ariane Friedrich pådro seg to riv.

Hver gang hun hoppet var det helt tyst på tribunene. De vel 60.000 tyskerne på Olympiastadion torde knapt nok puste da Friedrich hoppet, og ekstra spennende var det da det tyske håpet satset alt på ett kort og flyttet sitt siste forsøk på 2,04 opp til 2,06.

Hun måtte gå over for å vinne konkurransen, men mislyktes. Dermed var Blanka Vlasic tilbake på høydetoppen for kvinner, selv om Friedrichs ene forsøk på 2,06 meter var nær ved å lykkes.

— Jeg følte det som å få en matchball da jeg gikk over 2,04. Det var akkurat det jeg trengte for å vinne denne gullmedaljen, men det var neimen ikke mye plass mellom meg og lista da jeg lyktes på den høyden, slo hun fast.

Fornøyd
— Denne finalen var som en landskamp full av følelser. Det var veldig spesielt å ta denne seieren, sa Blanka Vlasic.

Hun avsluttet konkurransen med å gjøre tre mislykkede forsøk på verdensrekordhøyden 2,10 meter. Det betyr at bulgarske Stefka Kostadinova fortsatt er verdensrekordholder i høyde for kvinner med sine 2,09.

— I dag var Blanka Vlasic den beste, det er det ingen tvil om. hun vant en veldig fortjent seier, men også Tsjitsjerova var bra, sa Ariane Friedrich.

— Selv om jeg ikke vant, er jeg veldig fornøyd med bronsen. Jeg måtte bare satse alt på 2,06 i det siste hoppet, for alt klaffet ganske perfekt. Atmosfæren på stadion var fantastisk, nesten eventyrlig, sa det tyske håpet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling