Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legkov og de andre utestengte russerne får ikke gå i Pyeongchang:

Välbe raser mot FIS: - Hva var vitsen med alt oppstyret?

Utestengelsen ødelegger for en positiv CAS-dom.

IKKE FORNØYD: Jelena Välbe, her fra verdenscupåpningen i Ruka i november, sier de utestengte russiske langrennsløperne uansett ikke går i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Jelena Välbe, her fra verdenscupåpningen i Ruka i november, sier de utestengte russiske langrennsløperne uansett ikke går i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mellom 20. og 28. januar skal de elleve russiske langrennsløperne som er utestengt på livstid fra OL, ha sine individuelle høringer for idrettens voldgiftsrett, CAS, i Lausanne.

Påmeldingsfristen til OL er 28. januar, og i Tour de Ski var den russiske landslagstreneren Markus Cramer svært kritisk overfor den korte tida mellom CAS-høringene og påmeldingsfristen.

- Jeg syns det er veldig sent når du skal konkurrere i OL og ønsker gode resultater. Det er frustrerende, sa Cramer til Dagbladet i Lenzerheide.

Nå får han full oppbakking fra den russiske skipresidenten, Jelena Välbe.

Utestengt av FIS

Selv om Russland er utestengt fra OL i Pyeongchang skal beviselig rene utøvere få konkurrere som OAR, eller Olympic Athlete from Russia.

Det gjelder foreløpig ikke for de elleve utestengte langrennsløperne. Per nå får ikke Aleksander Legkov, Jevgenij Belov, Aleksej Pethukov, Maksim Vylegsjanin, Jevgenija Sjapovalova, Julija Ivanova, Anastasia Dotsenko, Julija Tsjekaleva, Nikita Krijukov, Natalja Matvejeva eller Aleksander Bessmertnykh delta i verken OL eller andre skirenn.

Det internasjonale skiforbundet FIS, har samtidig utestengt dem fra alle konkurranser i påvente av den endelige avgjørelsen fra CAS.

Ikke kvalifisert

Det er denne avgjørelsen som nå gjør det umulig for dem å komme til OL også, sier den russiske skipresidenten, Jelena Välbe.

I et intervju med den russiske tv-stasjonen RT, gjengitt av nettstedet sport.ru, sier Välbe at det uansett er umulig for disse løperne å kvalifisere seg sportslig til OL.

- Når de russiske skiløperne ikke får konkurrere internasjonalt kan de rett og slett ikke bli tatt ut til lekene. Selv om de blir frikjent i CAS, kommer de altså ikke til å gå i Pyeongchang, sier Välbe ifølge sport.ru.

Etter at de russiske løperne fikk gå både den svenske sesongåpninga og verdenscupåpningen i Finland, har de vært utestengt fra alle konkurranser.

Aleksander Legkov har bare gått ett skirenn siden han ble utestengt før Tour de Ski i fjor.

- De fikk ikke lov til å kvalifisere seg, så hva var egentlig meningen med hele dette oppstyret?, spør hun.

Første langrennsøvelse i Pyeongchang er 10. februar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!