Legkov og de andre utestengte russerne får ikke gå i Pyeongchang:

Välbe raser mot FIS: - Hva var vitsen med alt oppstyret?

Utestengelsen ødelegger for en positiv CAS-dom.

IKKE FORNØYD: Jelena Välbe, her fra verdenscupåpningen i Ruka i november, sier de utestengte russiske langrennsløperne uansett ikke går i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Jelena Välbe, her fra verdenscupåpningen i Ruka i november, sier de utestengte russiske langrennsløperne uansett ikke går i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mellom 20. og 28. januar skal de elleve russiske langrennsløperne som er utestengt på livstid fra OL, ha sine individuelle høringer for idrettens voldgiftsrett, CAS, i Lausanne.

Påmeldingsfristen til OL er 28. januar, og i Tour de Ski var den russiske landslagstreneren Markus Cramer svært kritisk overfor den korte tida mellom CAS-høringene og påmeldingsfristen.

- Jeg syns det er veldig sent når du skal konkurrere i OL og ønsker gode resultater. Det er frustrerende, sa Cramer til Dagbladet i Lenzerheide.

Nå får han full oppbakking fra den russiske skipresidenten, Jelena Välbe.

Utestengt av FIS

Selv om Russland er utestengt fra OL i Pyeongchang skal beviselig rene utøvere få konkurrere som OAR, eller Olympic Athlete from Russia.

Det gjelder foreløpig ikke for de elleve utestengte langrennsløperne. Per nå får ikke Aleksander Legkov, Jevgenij Belov, Aleksej Pethukov, Maksim Vylegsjanin, Jevgenija Sjapovalova, Julija Ivanova, Anastasia Dotsenko, Julija Tsjekaleva, Nikita Krijukov, Natalja Matvejeva eller Aleksander Bessmertnykh delta i verken OL eller andre skirenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer