VM- drøm i knas

Søndag skulle Marianne Paulsen (23) reist til fotball-VM i USA. I stedet må hun pleie en skadet fot.

En uheldig takling under samlingen på Hankø knuste VM-drømmen. I går fikk hun beskjeden både hun og landslagslegen fryktet:

- Det fremre korsbåndet i venstrekneet er røket, og må opereres.

- Dette var skikkelig surt. Hele sesongen i år har vært lagt opp med tanke på VM. I stedet for å være med og spille, må jeg følge laget på TV hjemme hos mamma og pappa i Harstad. Det er ikke fritt for at det har vært en del tårer, sier Marianne Paulsen til Dagbladet etter gårsdagens utredning hos lege Lars Engebretsen på Toppidrettsenteret i Oslo.

- Aldri vært skadd

Skaden skjedde på formiddagstreningen tirsdag, da Marianne kom for seint inn i en takling av Linda Ørmen og fikk en vridning av foten. Deretter bar det rett på sykehus og MR-undersøkelse. I går kom den endelige bekreftelsen på at korsbåndet er røket.

- Jeg har aldri vært skadd før, og har lovt meg selv at jeg skal være klar igjen til Aten-OL neste år. Jentene på sin side har lovt at de skal kvalifisere seg, det vil si å bli blant de to beste europeiske lagene i VM, sier Marianne Paulsen.

- Mye trøst

Landslagsveteran Hege Riise var tilbake fire måneder etter vårens korsbåndsoperasjon. Den 23-årige landslagsbacken fra Harstad (spiller for Arna-Bjørnar) er også fast bestemt på å være tilbake på fotballbanen så fort som mulig.

- Jeg skal opereres i Oslo, og vil gjøre det beste ut av situasjonen. Når uhellet først var ute, var det greit å være på samling og ha lagvenninnene rundt seg. Alle kom med trøstende ord og ønsket meg velkommen tilbake, sier Marianne Paulsen.

Også landslagstrener Åge Steen ser fram til å ha henne tilbake i troppen.

- Denne skaden var veldig kjedelig, både for Marianne selv og landslaget. Hun var sikker på plassen som høyre back, etter å ha satt preg på landslaget siden hun kom med. Hun har stått på enormt, og hatt en veldig fin utvikling. I VM ville hun vært en ordentlig fargeklatt, sier Åge Steen.

Bredland tilbake

Skadeforfallet til Marianne Paulsen betyr VM-tur for Karin Bredland, 25 år gammel midtbanespiller fra Røa. Søndag ble hun vraket i VM-troppen. I går ettermiddag fikk hun beskjed om at det likevel blir USA-tur.

NB: I dag spiller fotballjentene EM-kvalifiseringskamp mot Danmark på Sofiemyr ved Kolbotn. Søndag reiser VM-troppen til USA.

9 dagerigjen FOTBALL VM

MÅ OPERERES: - Dette var skikkelig surt, sier landslagsbacken Marianne Paulsen etter å ha fått beskjeden om at det fremre korsbåndet i venstrekneet er røket, og må opereres.