VM-åpner mot Italia

I dag bestemmes oppsettet for VM-kvalifiseringen som begynner i september. Med Åge Hareides hjelp kan vi gi deg terminlista her og nå.

ROMA (Dagbladet): - Vi begynner med Italia borte i september, sier Norges landslagstrener til Dagbladet. - Fire dager seinere møter vi Slovenia på Ullevaal. Og i oktober blir det Skottland borte og Moldova hjemme.

- Vi skal ta åtte poeng i høst.

Roma-spiss John Carew syns det passer godt å møte Italia borte i september, og er glad for at Hareide vil spille med to spisser.

- Vi har gode muligheter til å slå Italia, og tror også vi klarer det bare vi tror på det, sier John til Dagbladet. - Det handler om å tenke offensivt.

Alle nasjonene i Norges VM-gruppe - Italia, Slovenia, Skottland, Moldova, Hviterussland og Norge - har levert hvert sitt forslag til dagens møte i Roma. FIFA har også satt opp et alternativ. Og det var etter å ha gått gjennom gårsdagens lister fra alle nasjonene, samt justert disse opp mot det internasjonale fotballforbundets ønsker, at Åge Hareide trakk konklusjonen.

Med 95 prosent sikkerhet blir oppsettet slik han her presenterer det for Dagbladet: September 2004: Italia (B), Sloveina (H) Oktober 2004: Skottland (B), Moldova (H) Juni 2005: Italia (H), Hviterussland (B) September 2005: Slovenia (B), Skottland (H) Oktober 2005: Hviterussland (H), Moldova (B).

- I det utkastet vi sitter med nå skal vi egentlig møte Hviterussland borte i mars 2005, sier Hareide. - Men på det tidspunktet ønsker vi ikke å spille. Og fordi heller ikke Hviterussland står oppført med to kamper i juni, så flytter vi kampen til den datoen.

- Vi er overbevist om at hviterusserne ikke vil ha innsigelser mot det.

- Det blir en tøff åpning?

- Ja, og det er greit. - Italia borte når de så vidt har kommet seg etter sommerferien er et bra tidspunkt. Og historien viser at Italia alltid har problemer i begynnelsen av kvalifiseringer. Derfor er det like bra å hoppe i det med en gang.

- Åtte poeng i høst betyr ingen tap?

- Du kan ikke tape hvis du skal til VM. Eller jo - du kan tape hvis du unngår for mange uavgjorte kamper. Men målet vårt er å vinne hver eneste gang. Vi er offensive, sier Hareide.

- Avslutningen blir ditto behagelig?

- Ingen kamper er lette. Men ja - det som blir vanskelig i begynnelsen blir litt enklere mot slutten. Og derfor er dette et godt oppsett for Norge.

- Resten handler om å klare det, sier Åge Hareide.