VM-KLARE: Christian Berge og Bjarte Myrhol er i godt humør før VM. Dette bildet er fra oppkjøringen til årets mesterskap. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VM-KLARE: Christian Berge og Bjarte Myrhol er i godt humør før VM. Dette bildet er fra oppkjøringen til årets mesterskap. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Håndball-VM 2019:

VM-arrangøren nekter landslaget intervjuer på spillerhotellet

- Av praktiske årsaker, sier arrangøren.

  • Norge - Tunisia, fredag 20:30

HERNING (Dagbladet): Det norske landslaget er klare for håndball-VM i Danmark/Tyskland og landet ved Billund klokka 17. Første kamp er mot Tunisia fredag kveld. I forkant av mesterskapet har det oppstått uønskede utfordringer.

Arrangøren nekter nemlig landslaget å arrangere pressetreff på spillerhotellet.

Det er tradisjon at landslagsspillerne ofte stiller til pressetreff på kampfrie dager og for å unngå unødvendige reiser blir seansen som regel holdt i lobbyen på hotellet der landslaget bor.

Slik blir det ikke nå.

- IHF (Det internasjonale håndballforbundet) mener det ikke skal være pressetreff på spillerhotellet. Det går på reglene våre. Vi skulle gjerne gjort det, men det blir slik av praktiske årsaker, sier Katrine Munch Bechgaard, kommunikasjonssjef i Det danske håndballforbundet, til Dagbladet.

VM-arrangøren forteller at spillerhotellet rett og slett er for lite til å avholde pressetreff. I stedet får Dagbladet opplyst at det er satt av tid i VM-arenaen Boxen rett utenfor bykjernen.

Lagene som spiller VM-kampene sine i Tyskland får derimot ha pressetreff på spillerhotellet, ettersom hotellene er større, opplyser arrangøren.

Uvanlig

Nå tvinges landslaget til å forlate spillerhotellet for å gjennomføre pressetreffene. Landslagets pressesjef Lars O. Bjørnstad forteller at han aldri har opplevd lignende i sin tid med laget.

Håndballgutta landet i Danmark i ettermiddag, og har etter planen pressetreff torsdag. Detaljene rundt dette er fortsatt uklare etter VM-arrangørens presse-nekt på spillerhotellet.

Norge spiller alle sine kamper i gruppespillet og hovedrunden i den danske byen Herning. Først i en eventuell semifinale 25. januar må landslaget flytte på seg. Semifinalene spilles i tyske Hamburg, før selve finalen søndag 27. januar spilles i Boxen Arena i Herning. Hvis Norge opplever suksess, betyr det at laget spiller i Herning fra VM-åpningen 11. januar, til og med hovedrunden som avsluttes 23. januar.

To uker

Håndballandslagene er vant til å forflytte seg fra by til by underveis i mesterskapene, men det norske laget skal uansett tilbringe to uker i Herning før en eventuell semifinale på tysk jord.

Når VM-arrangøren nekter Norge å ha pressetreff på eget spillerhotell, innebærer det at de kan risikere ekstra reising fra spillerhotell til nytt møtested. Herning ligger på Vestjylland og er hovedby i Herning kommune - ganske nøyaktig midt i Danmark. Byen har snaut 50 000 innbyggere.

Alle Norges kamper i VM sendes på TV3 og Viaplay.

Norges kamper i gruppespillet i VM:

Fredag 11. januar: Norge - Tunisia 20.30

Lørdag 12. januar: Norge - Saudi-Arabia 17.30

Mandag 14. januar: Norge - Østerrike 17.30

Tirsdag 15. januar: Norge - Chile 18.30

Torsdag 17. januar: Norge - Danmark 20.30