Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-arrangører nekter å gi opp

For fjerde dag på rad måtte VM i skiskyting i finske Kontiolahti utsettes. Arrangørene er presset, men nekter å gi opp til tross for dårlige værprognoser.

I dag krøp temperaturen under 30 minusgrader på løypas laveste punkt, og da hadde arrangørene intet annet valg enn å avlyse. Men det er ikke aktuelt å avlyse VM, sa IBU-president Anders Besseberg på pressekonferansen i formiddag.

- Situasjonen begynner å bli kritisk, men vi er blitt enige med organisasjonskomiteen om at vi fremdeles skal «ligge på været», sa Besseberg.

- Planen er fortsatt å bli i Finland til søndag, og de to første øvelsene som skal avvikles er sprint og jaktstart. Hvis vi får disse to distansene unna og været bedrer seg, vil vi deretter vurdere hvilken øvelser som skal prioriteres.

Redusert program

- Det er nå klart at vi ikke klarer å gjennomføre mer enn åtte av ti planlagte øvelser, fire for menn og fire for kvinner. Likevel er jeg ikke i tvil om at vi skal få avviklet VM-øvelsene i løpet av de tre siste verdenscuprennene i USA og Norge, sa Besseberg.

Han innrømmet seinere overfor NTB at han er bekymret fordi værprognosene de neste dagene ikke er oppløftende.

- Kulden skal fortsette, men så lenge arrangementskomiteen vil vente gjør IBU ingen ting. Slik situasjonen er nå, venter vi til søndag med å flytte VM- øvelser til andre steder, sa Besseberg.

Finnene ville flytte

Den norske presidenten var også forbannet på oppslaget i finske aviser om at arrangørene opprinnelig hadde bedt om å få arrangere VM i mars.

- Det er i utgangspunktet riktig, men ellers bare tull. Den avgåtte presidenten i det finske skiskytterforbundet kom med anklagene, men han glemte en viktig ting. Etter at mesterskapet var spikret i mars, ba finnene selv om at det skulle flyttes til februar. Grunnen er at finsk tv ikke ville klare å produsere ettersom Lahtis-spelen skulle avvikles samtidig, oppklarte Besseberg.

- Eksekutivkomiteen i IBU sa ja til å bytte dato, derfor blir det galt å legge skylden på meg og IBU, avsluttet en småforbannet Besseberg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media