Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trøbbel for Adidas' Telstar

VM-ballen sprekker og stjernekeepere klager

Adidas' nye VM-ball får gjennomgå.

BALLTRØBBEL: I kampen mellom Frankrike og Australia sprakk VM-ballen to ganger. Foto: Kieran Mcmanus/bpi/rex/shutterstock
BALLTRØBBEL: I kampen mellom Frankrike og Australia sprakk VM-ballen to ganger. Foto: Kieran Mcmanus/bpi/rex/shutterstock Vis mer

Problemene ble varslet om allerede før VM ble sparket i gang:

- Den er veldig rar, var David De Geas dom over Adidas' «Telstar 18» - den nye VM-ballen.

Spanias landslagskeeper hadde akkurat sluppet inn et langskudd fra Thomas Müller i en oppkjøringskamp til VM, og klaget på oppførselen til ballen i lufta.

- De kunne lagd den mye bedre, sa han om Adidas' innsats. I åpningskampen mot Portugal tabbet De Gea seg ut på et skudd fra Cristiano Ronaldo, og hans forhold til ballen har neppe blitt noe bedre.

Manchester United-målvakten får støtte fra flere kollegaer.

Spår mange langskudd

Hardest i sin dom er De Geas reserve, Pepe Reina.

- Jeg kan vedde så mye du vil på at vi minst kommer til å se 35 mål på langskudd i Russland. Det er umulig å beregne ballbanen, sa han irritert.

Så langt har seks av 25 mål kommet fra utenfor 16-meteren.

- Ballen er dekt av et tynt plastlag som gjør det vanskelig å holde den. Keeperne kommer til å få mange problemer med denne ballen, fortsatte en oppgitt Reina.

Heller ikke Tysklands keeper, Marc-André ter Stegen, er særlig imponert over VM-ballen.

- Ballen kunne vært mye bedre, den beveger seg mye. Men jeg tror vi bare må bli vant til det og prøve å finne ut av den så raskt som mulig. Vi har ikke noe annet valg, fortalte han til spanske AS.

Under mesterskapet har det dukket opp nye problemer ballen.

Sprekker

Adidas har kalt «Telstar 18» for «det mest perfekte sportsutstyret som noen gang er brukt i fotball», men den har allerede vist sine mangler.

I kampen mellom Frankrike og Australia klarte Trent Sainsbury å sprekke den i en takling.

En ny ball ble tatt i bruk, men bare ti minutter seinere måtte den også byttes ut på grunn av luftmangel.

Dette er ikke første gangen at en VM-ball skaper problemer. I 2010 i Sør-Afrika fikk «Jabulani» gjennomgå fordi den flakket for mye i lufta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media