- VM blir spilt på vinteren

Og nå vil Platini flytte Champions League til juni i 2022.

TROR PÅ VINTER-VM I QATAR: Uefa-president Michel Platini forteller at han flytter Champions League, og at han alltid har vært for et vinter-VM i Qatar i 2022. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
TROR PÅ VINTER-VM I QATAR: Uefa-president Michel Platini forteller at han flytter Champions League, og at han alltid har vært for et vinter-VM i Qatar i 2022. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Uefa-president Michel Platini var en av dem som stemte for at Qatar skulle få fotball-VM i 2022. Nå som det viser seg at mesterskapet ikke kan arrangeres på sommeren, slik alle VM-sluttspillene normalt blir, er det internasjonale fotballforbundet, Fifa, i ferd med å lande på november som sluttspillsmåned i 2022.

Det får støtte av Uefa-president Platini, selv om det går på tvers av de ønskene de europeiske ligaene har for sluttspillet. La Liga, Premier League og Bundesliga vil ha VM-sluttspillet lagt til mai eller juni i 2022 for ikke å få forstyrrelser i de hjemlige sesongene.

- Det er ikke klubbene som skal spille, det er spillerne, og det er ikke mulig å spille i mai når det er førti varmegrader, sier Platini til BBC.

Dermed er han på linje med Fifas generalsekretær, Jerome Valcke, som tidligere i uka kunne fortelle at de nærmer seg et vinter-VM i Qatar. Ifølge Valcke står Fifa igjen med november/desember og januar/februar som alternativer.

- Det kommer aldri til å bli spilt i april, mai eller juni. Det blir spilt på vinteren, fastslår Platini i BBC-intervjuet.

Som Uefa-president kommer han også til å legge til rette for å flytte Champions League i 2022, slik at det ikke krasjer med VM. Ifølge Platini er det uproblematisk for Uefa å legge semifinaler og finaler i Champions League til juni det året.

Og Platini mener heller ikke at tildelingen av VM til Qatar, med alt som har dukket opp av korrupsjonsmistanker og elendige arbeidsforhold i landet, ødelegger ryktet til verken VM eller fotballorganisasjonene som bestemte seg for Qatar.

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg har alltid sagt at jeg håper det blir i Qatar om vinteren. Mange stemte for Qatar, ikke bare meg, og husk at det arabiske folket har tapt kampen om VM sju ganger tidligere. Det var på tide å gi dem et VM. Det er jeg for, og det er min overbevist om.