- VM blir spilt på vinteren

Og nå vil Platini flytte Champions League til juni i 2022.

TROR PÅ VINTER-VM I QATAR: Uefa-president Michel Platini forteller at han flytter Champions League, og at han alltid har vært for et vinter-VM i Qatar i 2022. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
TROR PÅ VINTER-VM I QATAR: Uefa-president Michel Platini forteller at han flytter Champions League, og at han alltid har vært for et vinter-VM i Qatar i 2022. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Uefa-president Michel Platini var en av dem som stemte for at Qatar skulle få fotball-VM i 2022. Nå som det viser seg at mesterskapet ikke kan arrangeres på sommeren, slik alle VM-sluttspillene normalt blir, er det internasjonale fotballforbundet, Fifa, i ferd med å lande på november som sluttspillsmåned i 2022.

Det får støtte av Uefa-president Platini, selv om det går på tvers av de ønskene de europeiske ligaene har for sluttspillet. La Liga, Premier League og Bundesliga vil ha VM-sluttspillet lagt til mai eller juni i 2022 for ikke å få forstyrrelser i de hjemlige sesongene.

- Det er ikke klubbene som skal spille, det er spillerne, og det er ikke mulig å spille i mai når det er førti varmegrader, sier Platini til BBC.

Dermed er han på linje med Fifas generalsekretær, Jerome Valcke, som tidligere i uka kunne fortelle at de nærmer seg et vinter-VM i Qatar. Ifølge Valcke står Fifa igjen med november/desember og januar/februar som alternativer.

- Det kommer aldri til å bli spilt i april, mai eller juni. Det blir spilt på vinteren, fastslår Platini i BBC-intervjuet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer