AVBRYTER SESONGEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har gått sesongens siste skirenn. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
AVBRYTER SESONGEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har gått sesongens siste skirenn. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Langrenn

VM-bragden skjedde med brudd i hofta. Nå avslutter Jacobsen sesongen

Da Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant VM-bronse på tremila, gikk hun trolig med et brudd i hofteregionen. Nå avbryter hun sesongen og retter blikket mot OL i Pyeongchang.

(Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) går ikke verdenscupavslutningen i Quebec i Canada. Heming-jenta falt stygt på tremila i Lahti-VM, men fullførte med intense smerter og tok en heroisk bronsemedalje.

Da hun møtte Dagbladet etter tremilsbrageden, smilte hun tappert, men klarte knapt å gå. Hun haltet i målområdet og fortalte Dagbladet at den intense kampen mot smertene var mye verre enn kampen om medaljene. Det gjorde så vondt at hun måtte sette seg ned under intervjuet.

Derfor sto hun over sprinten i Drammen, men prøvde seg likevel på tremila i Holmenkollen på søndag. Det gikk ikke så bra. Smertene var intense, men Jacobsen fullførte likevel. Nå viser det seg at hun har konkurrert med et brudd i hofteregionen.

FALT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde en forferdelig start på tremila. Hun falt, og smertene etter fallet ble med henne hele veien til målstreken. Her forklarer hun hvordan det skjedde. Video: Lise Rafaelsen / Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- Astrid hadde smerter i hoften under rennet i Holmenkollen, men gjennomførte. Mandag 13. mars var hun til MR-undersøkelse og fikk konstantert et lite brudd i høyre hofteregion, sier sjefslege Petter Olberg i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Med andre ord vant Jacobsen VM-medalje på tremila med det som i hvert fall nå har blitt et brudd i hofteregionen. Det gjør prestasjonen enda større - og minner om da Petra Majdic tok OL-bronse på sprinten i Vancover i 2010 etter et enda styggere fall og intense smerter.

Jacobsen ser framover

Nå velger Jacobsen å avslutte sesongen. Heming-jenta retter heller blikket fram mot OL i Pyeongchang neste sesong.

GULLETAPPE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen sendte Marit Bjørgen ut med ett minutts ledelse. Slik forklarer gullvinneren hvordan hun knuste finnen på nest siste etappe. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde gledet meg til å reise til verdenscupavslutningen i Canada, men det er viktigere nå å trene riktig noen uker framover, slik at jeg så raskt som mulig kan rette fokus mot den spennende OL-sesongen, sier 30-åringen.

Jacobsen slet med sykdom gjennom sesongen og fortalte Dagbladet at hun vurderte å gi fra seg VM-plassen i Lahti. Rett før mesterskapet fant hun imidlertid ut av problemene, matforgiftning og luftveisinfeksjon, og rakk å finne toppformen til mesterskapet.

Der gjorde Jacobsen sesongens desidert beste renn. Først tok hun VM-bronse på 10 kilometer klassisk. Dernest avgjorde hun VM-stafetten for Norge og vant gull sammen med Marit Bjørgen, Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla.

Og på VM-tremila slo hun til med en ny VM-bronse, til tross for det stygget fallet og de intense smertene hun konkurrerte med. Nå er det imidlertid slutt på piningen. Nå skal Jacobsen bli frisk til den kommende OL-sesongen.