VM-bråk om hundespising

Dyrevernere vil boikotte fotball-VM hvis ikke sør-koreanerne slutter å spise det smakfulle kjøttet.

Sør-Korea forbød salg og spising av hundekjøtt for å slippe bråk under Seoul-OL i 1988, men den illegale handelen foregår fortsatt i stor stil. Dersom myndighetene ikke gjør noe med dette, truer dyrevern-organisasjoner med å boikotte fotball-VM i Sør-Korea i 2002.

Ifølge avisa Korea Times er det hovedsakelig britiske og amerikanske grupper som vil hundespisinga til livs. De hevder at dyrene utsettes for utrolige grusomheter blant annet fordi smerte skal gjøre kjøttet mer smakfullt. Hundene blir holdt fanget i små, skitne bur og avlivning ved hjelp av blåselampe skal forekomme.

Det dyre kjøttet blir vanligvis servert i suppe eller stuing, og skal være særlig populært blant eldre menn på grunn av den potensfremmende effekten.

- Det handler om å være stolte av våre tradisjoner. Mange andre asiatiske nasjoner spiser også hundekjøtt, sier professor Ahn Yong Guen som har skrevet boken «Koreanere og hundekjøtt».

Han legger til at hundekjøtt er mer smakfullt enn andre kjøttyper.

Sørkoreanske myndigheter forsøker å tone protestene ned, og henviser til at den samme kritikken blir framsatt hver gang de har internasjonale arrangement.

- De sender disse brevene til stadighet. Vi har ikke tenkt å foreta oss noe, sier en talsmann for myndighetene til Korea Times.

PROVOSERENDE GODBITER: I mange land i Asia er ikke hunden bare menneskets beste venn. Vestlige dyrevernere har kjempet mot hundespisinga lenge, men det er også voksende hunderettighets-grupper i blant annet Sør-Korea.