Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-bråket: Moan valgte hotellet foran trening. Da kom sjokkbeskjeden

Var skråsikker på at han var tatt ut. Lagkamerat Jørgen Graabak forstår skuffelsen. 

BLE VRAKET:  Kombinertløper Magnus Moan. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
BLE VRAKET:  Kombinertløper Magnus Moan. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

LAHTI (Dagbladet): De norske kombinertløperne fikk en solid nedtur under ski-VM i Lahti i dag.

Magnus Krog ble bestemann på 10. plass, mens Jørgen Graabak kom på plassen bak. Pallen ble heltysk med gullgutten Johannes Rydzek i spissen.

Opptakten til rennet startet med støy da veteranen Magnus Moan (33) ble vraket i går. Han kalte ledelsen «amatørmessig» og tordnet mot prosessen.

- Å vente så lenge med å ta en avgjørelse synes jeg er amatørmessig. Det vitner om en ledelse som er utrygg, raste trønderen.

Påvirket bråket de norske gutta i dag?

- Nei, mente aktører Dagbladet snakket med. Samtidig tar landslagssjef Kristian Hammer selvkritikk på at prosessen kunne vært bedre.

Var overbevist

Det som er sikkert er at Moan var overbevist om at han skulle få gå i dag. Derfor droppet han den siste treninga i går, der det ble gjennomført tre hopp. I stedet valgte veteranen å roe ned på hotellet utenfor Lahti.

Samtidig utmerket Mikko Kokslien seg på treninga i hoppbakken. Dette førte til at han ble tatt ut på dagens lag, uten at Moan i det hele tatt fikk muligheten til å vise hva han var god for.

FORSTÅR MOAN: Jørgen Graabak. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
FORSTÅR MOAN: Jørgen Graabak. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Eller sagt på en annen måte: Så skråsikker var veteranen på plassen - utifra det han hevder ble kommunisert - at han mente det var best å stå over hoppinga.

- Magnus trodde han var kvalifisert, forteller Jørgen Graabak til Dagbladet.

- Men Mikko var god på trening, og da er det fair at han ble med i diskusjonen. Samtidig kunne Magnus fått beskjed om at han burde komme og hoppe på treninga i går. Når han sto over, var det et tegn på at han var ganske trygg. Men det var han åpenbart ikke.

Satt på hotellrommet

Graabak fortsetter:

- Magnus burde fått beskjed om at han faktisk måtte møte opp og vise at han skulle være med. I stedet satt han på hotellrommet - og da viser du ingenting. Det burde vært kommunisert bedre. Vi hoppet tre hopp, mens Magnus var på hotellet. Det var kanskje ikke det smarteste.

Graabak er samtidig klar på at løpere og trenere hadde et godt møte etter uttaket. Her ble det luftet frustrasjon under stor takhøyde.

- Det var ikke kjefting og smelling. Men det var takhøyde der vi sa hva vi mente. Det er ingen tvil om at kommunikasjonen burde vært bedre før laguttaket. Der er jeg enig med Magnus, påpeker Graabak.

HELTYSK PALL: Johannes Rydzek (i midten) vant foran Eric Frenzel og Björn Kircheisen. Foto: NTB Scanpix
HELTYSK PALL: Johannes Rydzek (i midten) vant foran Eric Frenzel og Björn Kircheisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke støy

Mikko Kokslien - som ble nummer 13 i rennet - avviser at han har opplevd situasjonen som støyete.

- Det var støy i noen aviser, men ikke for oss. Magnus var på et møte i går og snakket om det. Vi er ferdig med det. Dette påvirket ikke min innsats i dag. Det må være lov å bli skuffet. Det tror jeg de fleste andre hadde vært også. Du drar til VM for å gå renn.

Landslagssjef Kristian Hammer sier innsatsen var «akkurat litt for dårlig» i dag.

- Angrer du på laguttaket?

- Nei, jeg angrer ikke, svarer han.

- Det er lett å være etterpåklok. Det var et vanskelig uttak, det er det ingen tvil om. Men den prosessen er vi ferdig med. Vi ser framover. Jeg er ganske sikker på at Magnus kommer til å være med i VM framover.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media