VM-bronse etter drama: - Fy fader

Oskar Marvik vant på at han tok det siste poenget i bronsekampen.

SEIRET: Oskar Marvik vant mot chileneren Yasmani Acosta Fernandez. Foto: Javad Parsa / NTB
SEIRET: Oskar Marvik vant mot chileneren Yasmani Acosta Fernandez. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oskar «Tåsenplogen» Marvik tok Norges første medalje i bryte-VM på hjemmebane da han slo Yasmani Acosta Fernández i en dramatisk bronsekamp i Jordal Amfi.

Marvik sikret bronsemedaljen på at han tok det siste poenget i lørdagens 1-1-duell. Det ble heftig affære der Acosta fikk kneproblemer like før slutten i den første omgangen.

- Fy fader. Takk til alle som var her i dag, sa Marvik etter kampen ifølge NRK.

- Det var ekstremt nervepirrende. Det er det største øyeblikket i karrieren min så langt. Jeg følte presset, men jeg klarte samtidig å beholde roen, sa han videre.

Marvik forteller at han hentet inspirasjon fra Stig-André Berge, som la opp tidligere lørdag.

Nordmannen gikk kraftfullt til verks i annen halvdel og sikret et poeng da Acosta fikk passivttegnet. Deretter holdt han unna resten av kampen, og kunne til slutt strekke armene triumferende i været mot et entusiastisk hjemmepublikum.

Marvik åpnet bryte-VM med to overbevisende seirer, men tapte deretter knepent i kvartfinalen i 130-kilosklassen.

25-åringen unngikk å bli slått ut på hjemmebane fordi hans iranske overmann Aliakbar Hossein Yousofiahmadchali noen timere senere tok seg til finalen. Det ga Marvik rekvalifisering og seinere en bronsekamp i gresk-romersk stil.

For både ham og landslagstrener Fritz Aanes var bronsemedaljen etterlengtet.

- Jeg har gått og ventet på at Oskar slå gjennom som senior i flere år. Og i dag skjer det endelig. Og det er klart at med den motgangen vi har hatt med korona og det hele, så betyr det mye med en medalje på hjemmebane, sa Aanes til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer