IKKE I TOPPFORM: Harry Kane og England tapte 2-0 for Belgia i bronsefinalen. Foto: NTB scanpix
IKKE I TOPPFORM: Harry Kane og England tapte 2-0 for Belgia i bronsefinalen. Foto: NTB scanpixVis mer

VM-bronse til Belgia. Trist slutt for Kane

Er toppscorer i VM med seks mål. Men leverte en svak forestilling da Belgia slo England 2-0 i bronsefinalen.

  • Belgia – England 2-0

MOSKVA (Dagbladet): Thomas Meunier og Eden Hazard utgjorde forskjellen da Belgia vant 2-0 over England i bronsefinalen.

Meunier sendte Belgia opp i 1-0 allerede etter fire minutter. Åtte minutter før slutt økte Hazard til 2-0. Med bronse har Belgia gjort sitt beste VM noen gang.

For England og Harry Kane ble det en skuffende forestilling. Laget var temposvakt i store deler av kampen, og Kane var en skygge av seg selv.

Tottenham-spissen er mer eller mindre sikret toppscorertittelen i VM. Dette med mindre Antoine Griezmann eller Kylian Mbappé scorer mer enn tre mål i VM-finalen mot Kroatia søndag. Men kampen var ikke en toppscorer verdig.

GUL JUBEL: Eden Hazard sendte Belgia opp i 2-0. Foto: NTB scanpix
GUL JUBEL: Eden Hazard sendte Belgia opp i 2-0. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Kampen viste at det fortsatt er rom for forbedring. Vi er ikke er et ferdigutviklet lag. Men vi har gjort store framskritt. Nå handler det om å hvile og bli klar til neste sesong, sier Kane.

194 millioner

«Dette er kampen ingen av lagene vil spille.» Slik lød omkvedet før dagens bronsefinale i St. Petersburg.

Samtidig: Bronse i VM – og premiesum på 194 millioner kroner for tredjeplass: Litt måtte det være å spille om likevel?

Naturligvis. Det virket bare ikke slik på England fra start. Folk hadde knapt rukket å sette seg i St. Petersburg før Thomas Meunier sendte Belgia i ledelsen. Tre personer var sentrale i scoringen etter fire minutter.

Det startet med Romelu Lukaku, som sendte en perfekt ball til Nacer Chadli på venstrekanten. Han kom seg rundt og fikk lagt inn foran mål, der Meunier befant seg. Danny Rose hang ikke med i svingene og 1-0.

Hovedinntrykket av første omgang var at England trillet ball, men det gikk for seint i angrep. Belgia hadde fart og energi, og grep overgangsmulighetene da de bydde seg.

Harry Kane var ganske usynlig. Den tidligere England-spissen Dion Dublin, nå ekspert på BBC, var kritisk i pausen:

- Harry Kane ser ut til å være ute av det. Den eneste grunnen til at vi sier det, er fordi han er så god. Når han får halvsjanser, bruker han å score. Han har hatt halvsjanser i dag, men har ikke scoret. Da blir det til at vi stiller spørsmål. Fordi han er verdensklasse.

Også NRK-ekspert Drillo var kritisk til England i første omgang:

- Det går for sakte. Folk står nesten stille foran ballfører. Jeg er forundret over forsvarsspillet. De loffer rundt og er ikke like hissige til å ta overgangene.

Litt

England måtte fram etter pause, men det var Belgia som var farligst i starten.

Lukaku kunne med hell sendt Belgia opp i 2-0 etter ti minutter. En gjennombruddsball gjorde at han plutselig var alene med keeper Jordan Pickford, men ballen kom for langt foran ham.

En bronsefinale i fotball har bare én gang gått til ekstraomganger. Det skjedde i 1986 mellom Frankrike og Belgia, og der Frankrike til slutt vant 4–2.

Etter hvert som andre omgang skred fram tydet lite på at England skulle komme à jour, helt til Eric Dier fikk en kjempesjanse 20 minutter før slutt.

Toby Alderweireld reddet utrolig nok på streken, og England kom mye mer med etter dette.

En utlikning hadde ikke vært urettferdig. Men den kom ikke. I stedet økte Eden Hazard til 2-0.

Da var det kjørt.

- Belgia var bedre enn oss, innrømmer England-trener Gareth Southgate.