STERK INNSATS. Birgit Skarstein leverte en sterk innsats med brudd i to ribbein i VM i para-singlesculler i Frankrike. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
STERK INNSATS. Birgit Skarstein leverte en sterk innsats med brudd i to ribbein i VM i para-singlesculler i Frankrike. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

VM-bronse til Birgit Skarstein

Kvalifisert for paralympics i Rio.

(Dagbaldet): Birgit Skarstein  kjempet til seg en bronsemedalje under dagens finale i ro-VM. Skarstein ror i klassen arms and shoulders singlesculler.

Skarstein åpnet sterkt og lå på som nummer to etter 150 meter av 1000 meter.

Etter 500 meter var hun 2,05 bak ledersculleren til Moran Samuel. Skarstein fikk det etter hvert tøft. To scullere stakk av, men Skarstein klarte å sikre seg bronsen. Bare seks hundredeler foran nærmeste konkurrent Claudia Santos fra Brasil.ere

Hun sier følgende til Dagbladet:

- Det er klart at skaden ikke ga noen optimal oppladning, og vi fikk ikke kjørt superkompen som planlagt. Men jeg hevder meg mentalt og fysiskt på tross av forholdene. Og det er veldig bra med tanke på OL og Paralympics neste år.

Moran Samuel fra Israel tok gullet. Britiske Rachel Morris sikret seg sølvet etter en sterk sluttspurt.

Skarsteins sterke innsats i kvalifiseringen og i semifinalen sørger for at hun allerede er sikret en plass i neste paralympics.

Den tøffe jenta har rodd alle tre konkurransene med brudd i to ribbein. Hun har fortalt at hun har vondt for å puste.

Det setter prestasjonen hennes i et spesielt perspektiv.

Birgit Skarstein har trent beinhardt før dette mesterskapet.

Tretthetsbrudd Hun har fortalt at bruddene faktisk er rene tretthetsbrudd. Og det skjedde bare halvannen uke før mesterskapet startet.

Birgit Skarstein fikk beskjed av legene om å ta det så rolig som mulig. Hun har bare vært på vannet to ganger i løpet av de siste ti dagene før mesterskapet.

- Jeg ble kvalm av smertene. Samtidig ble jeg kvalm av nervøsitet, fordi jeg skjønte jo at dette ikke var bra i det hele tatt. Jeg ble ganske redd, fordi å tenke på å skulle ro noe løp da virket ganske fjernt, fortalte hun til TV2.

Med tanke på det, er det svært sterkt å nå en finale.

Mesterskapet avholdes i Aiguebelette i Frankrike.

Verdensmester i fjor Hun vant forsøket i suveren stil, mens hun tok det roligere i semifinalen og bare trygget finaleplassen.

Birgit Skarstein ble verdensmester i fjor.

Den allsidige funksjonshemmede idrettsutøveren hevder seg også godt i langrennspigging vinterstid. Hun deltok i Paralympiske vinterleker i Sotsji i 2014.

Birgit Skarstein ble lam fra livet og ned under en operasjon med epiduralbedøvelse i 2009.