Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-bronse til Brovold

Etter omskyting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Tore Brovold tok onsdag kveld bronse i skeet under VM i skyting i Zagreb. Det måtte omskyting til før medaljene kunne deles ut.

36-åringen Brovold var én due unna gullet, som estlenderen Andrei Ineshin stakk av med. Han skjøt 148 poeng.

I kampen om sølv og bronse, måtte skytteren fra Østlandske Sportskyttere ut i omskyting mot russiske Valeriy Shomin. Begge sto med 147 poeng. I omskytingen skjøt russeren 8, mens Brovold skjøt sju. Dermed ble den norsk bronse.

– Dette er kjempemessig Det var en fullverdig finale hvor han skjøt godt. Han manglet bare én due på å bli mester. Dette er hans første VM-medalje. Det er stort å ta bronse, sier landslagstrener Per Bjørnar Moen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Landslagstreneren var også fornøyd med at det ble bronse på den norske laget, bak Italia og Tsjekkia.

– Det er bra å ta bronse i VM. Det så mørkt ut onsdag, men torsdag skjøt vi sterkt, sier Moen. På det norske laget skjøt Erik Watndal og Harald Jensen, i tillegg til Tore Brovold. Erik Watndal endte på 13. plass individuelt, med 121 poeng, mens Jensen endte på 43. plass med 117.

(ANB)

BRONSE: Tore Brovold (t.h.) tok tredjeplass i VM, bak Valeriy Shomin (Russland) og Andrei Ineshin (Estland). Foto: FILIP HORVAT/AP/SCANPIX
BRONSE: Tore Brovold (t.h.) tok tredjeplass i VM, bak Valeriy Shomin (Russland) og Andrei Ineshin (Estland). Foto: FILIP HORVAT/AP/SCANPIX Vis mer