SUKSESS: Are Strandli og Kristoffer Brun, her fra semifinalen i VM, vant bronse i dag.Foto: AFP / JEFF PACHOUD / NTB Scanpix
SUKSESS: Are Strandli og Kristoffer Brun, her fra semifinalen i VM, vant bronse i dag.Foto: AFP / JEFF PACHOUD / NTB ScanpixVis mer

VM-bronse til Brun og Strandli

Ro-VM.

(Dagbladet): Kristoffer Brun og Are Strandli rodde inn til bronsemedaljer på Aiguebelette-sjøen i Frankrike i dag. De to norske gutta ror dobbeltsculler lettvekt.

Den norske båten var svært nærme sølvmedaljene, men til slutt måtte de gi tapt for den britiske båten i finalen. I semifinalen var de to norske gutta halvannet sekund bak britene, og var altså mye nærmere i finalen.

Frankrike vant gull med god margin.

Ifølge NTB har Strandli og Brun vært på pallen i hver eneste internasjonale konkurranse siden de tok gull i VM 2013. Under VM i Amsterdam i fjor ble det også bronse på duoen.  Bronsen i dag var duoens sjuende tredjeplass på rad.

Med resultatet er også Strandli og Brun kvalifisert til OL i Rio neste sommer. Det er også Olaf Tufte i singelsculler. Tufte ror finale i morgen klokka 14.15.