Petter Solberg tok bronse i VM

VM-bronse til Solberg: - Ikke hans beste løp

Petter Solberg ble firer i sesongens siste VM-runde i rallycross. 42-åringen kjempet om VM-sølv sammenlagt i Sør-Afrika, men måtte nøye seg med bronse.

RALLY: Petter Solberg kom på 4. plass i Sør-Afrika. Arkivbilde. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock
RALLY: Petter Solberg kom på 4. plass i Sør-Afrika. Arkivbilde. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kun ett poeng skilte ned fra Solberg til bronseplasserte Mattias Ekström før helgens kjøring i sørafrikanske Killarney. Dessverre for Solberg tok svensken, som ble annenmann i finalen søndag, seg forbi ham på listen til slutt. Dermed ble det bronse på Solberg.

Solberg kjempet og kjempet for å ta seg forbi Ekström i finalen, men svensken holdt unna.

Ekström-ros

VM-vinner Johan Kristoffersen, lagkamerat av Solberg, sikret seieren i Sør-Afrika. Han har imponert stort denne sesongen. Volkswagen-fører Kristoffersson vant sammenlagtkampen med sine 316 poeng. Ekström endte på 256, mens Solberg hadde 251. Andreas Bakkerud (6.-plass) hadde 194 poeng til slutt.

- Vi håpet på sølv til Petter, men Mattias gjorde en sterk konkurranse. Petter hadde ikke sitt beste løp. Selv er jeg godt fornøyd med seieren, sa Johan Kristoffersson etter finalen.

Evjen imponerte

Andreas Bakkerud ble fjerdemann i første semifinale, noe som gjorde at han så vidt misset finaleplass søndag.

Helgens avsluttende VM-runde var tidenes første på afrikansk jord.

Sondre Evjen tok seg til finale i RX2-klassen. Der endte han på en flott annenplass, 5,668 sekunder bak den franske vinneren Cyril Raymond. Amerikanske Tanner Whitten ble treer.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer