GRUNN TIL Å VÆRE BLID: Så fornøyd var Ranghild Mowinckel etter utfordelen av kombinasjonen. Så kjørte hun strålende slalåm, vant bronse og ble enda blidere. Det lover godt for søndagens utfor. Ragnhild Mowinckel er igjen en av favorittene. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GRUNN TIL Å VÆRE BLID: Så fornøyd var Ranghild Mowinckel etter utfordelen av kombinasjonen. Så kjørte hun strålende slalåm, vant bronse og ble enda blidere. Det lover godt for søndagens utfor. Ragnhild Mowinckel er igjen en av favorittene. Foto : Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

VM-bronsen til Ragnhild Mowinckel

VM-bronsen forteller Ragnhild at utforgullet er innen rekkevidde

Den første kvinnemedaljen i VM på 18 år smaker godt for Ragnhild Mowinckel. Den lover enda bedre.

ENKELTE TING ER sånn at man tror det ikke før man har sett det. Nå har vi sett Ragnhild Mowinckel kjøre meget god slalåm.

Nå tror vi både Ragnhild Mowinckel og Norge er i gang, og at denne kombibronsen bare erbegynnelsen på et godt VM for Norge.

DE 16 HUNDREDELENE Ragnhild Mowinckel (26) var bak vinneren i Super G (6. plass) fortalte at vår beste kvinnelige alpinist har farten og fartsfølelsen inne.

Tredjeplassen i superkombinasjonens utfordel bekreftet det.

MEN DET VAR eksepsjonell grunnteknikk og gode skiferdigheter som kjørte hjem VM-bronsen denne ettermiddagen i Åre. Slalåm er jo det Ragnhild Mowinckel er lengst unna. Det er fra storslalåm til fart hun har hentet sine triumfer. Men gode skiløpere behersker det meste, og Ragnhild Mowinckel er en meget god skiløper.

I tillegg er hun hard i hodet.

Måten hun angrep slalåmomgangen på var eksemplarisk.

Måten hun gjennomførte den på, med tanke på grunnlaget hun har i slalåm, var egentlig over evne.

INGEN HADDE TRODD Ragnhild Mowinckel kunne levere den sjette beste omgangstida i slalåm. Men det gjorde hun. Det holdt hun som ledet etter utfordelen, østerrikske Ramona Siebenhofer, unna med fire hundredeler. Det holdt til bronse. Og var det ikke et sjokk, så var det i hvert fall rimelig overraskende.

Da Dagbladet spurte Ragnhild Mowinckel hvor mye slalåmtrening hun hadde i skiskoa, svarte hun følgende:

– Jeg har slalåmski!

NORGE ER IKKE bortskjemte med mesterskapsmedaljer på kvinnesiden selv om Ragnhild Mowinckel vant to sølvmedaljer i Pyeongchang (storslalåm og utfor). Hedda Berntsens slalåmsølv fra St. Anton i 2001 var den foreløpig siste VM-medaljen før i dag.

Marianne Kjørstads bronsemedalje i Sierra Nevada (1996) var den forrige i kombinasjonen.

DET ER ALLTID godt å komme i gang i et mesterskap. Med Ragnhild Mowinckels bronse er Norge i gang. Vi hadde både håp og forventninger i begge Super G-øvelsene tidligere i uka. Da kvinnene kjørte var det hundredelene som tok oss. Da gutta hadde muligheten var det farten. Men utforkonkurransene lørdag (menn) og søndag (kvinner) kan bli store norske dager.

1) Fordi Marianne Mowinckel beviselig har farten inne, føler seg tryggere på farten og trives på snøen i Åre.

2) Fordi gutta er ekstremt revansjelystne og har kjørt god utfor på trening.