Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-debut for Hilde (34)

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Hilde Gjermundshaug Pedersen (34) debuterer i den norske landslagsdrakta fredag. Den tidligere skiorientereren gleder seg.

Hilde var juniorverdensmester i langrenn, men har ellers først og fremst konsentrert seg om skiorientering. Nå er hun tatt ut til kvinnenes åpningsøvelse i langrenn: 15 kilometer fri teknikk.
- Jeg gleder meg veldig. Målsetningen min er å komme blant de 20 beste, forteller Hilde. Hittil i år har hun ikke gått 15 kilometer fri teknikk, og hun er spent på resultatet.

Ingen medaljehåp

Sammen med Hilde går Maj Helen Sorkmo, Tina Bay og Elin Nilsen fredagens tremil. Noe stort håp om medaljer har ikke jentene.

- Målet er å kjempe om en medalje, men jeg har ikke gått fort nok i år, så det ser tøft ut. Hvis jeg får et maks løp, så får jeg være fornøyd med den plasseringen jeg får, forteller Elin Nilsen.

Hennes lagvenninne Maj Helen er enda mindre optimistisk:

- Jeg har ikke skøyta så bra i år, men jeg er i den formen jeg skal være. Målet er å gå godt. Kommer jeg inn blant de 15 beste, er jeg fornøyd, beretter Maj Helen.

Tina Bay er fremdeles i Trondheim. Bay har vært plaget av sykdom, men har fått trent godt de siste dagene. Imorgen ankommer hun Ramsau.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media