Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-debutant vrakes - Alstad hentes inn i troppen

Klar til kvartfinale.

KLAR: . Ida Alstad er hentet inn i VM-troppen før kampen mot Montenegro  . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR: . Ida Alstad er hentet inn i VM-troppen før kampen mot Montenegro . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

KOLDING (Dagbladet): Ida Alstad hentes inn i den norske VM-troppen og er klar til kvartfinale mot Montenegro i kveld.

Alstad erstatter VM-debutant Vilde Mortensen Ingstad som har fått lite spilletid i mesterskapet.

- Mari Molids utvikling er positiv, og hun er kampklar som resten av laget. Men den lille usikkerheten knyttet til Molids kne, gjør at landslagsledelsen ønsker å ha Alstad tilgjengelig som erfaren ressurs i det norske midtforsvaret, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson i en pressemelding.

Mari Molid har slitt med et vondt kne de siste dagene og sto over kampen mot Tyskland. Ida Alstad ble hentet inn som reserve mandag som spiller nummer 17 i den norske troppen, men før kveldens kamp måtte troppen slankes til 16 spillere.

Selv om Vilde Mortensen Ingstad går ut av den offisielle VM-troppen, vil hun være med laget videre i mesterskapet som reserve, opplyser landslaget.

 - Det er surt å bli satt ut av troppen, men jeg har lært mye og fått nyttig mesterskapserfaring. Dette har gitt mersmak, og jeg er motivert for å komme tilbake i fremtidige mesterskap. Nå blir jeg med troppen videre for å lære mer og støtte laget videre i VM, sier Vilde Mortensen Ingstad. 

Hemmelighetsfull Ida Alstad gjennomførte i går ettermiddag sin første økt med landslaget etter at hun ble kalt inn som reserve. Thorir Hergeirssonvar hemmelighetsfull før kampe og ville ikke si om Alstad meldes inn eller ikke.

UT AV TROPPEN:  Vilde Mortensen Ingstad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UT AV TROPPEN: Vilde Mortensen Ingstad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi bytter spillere hvis noen blir skadd, syke eller ikke kan delta. Vi kan også bytte hvis vi mener at det gagner laget. Vi må først se om alle er friske, sa Hergeirsson.

Norge møter Montenegro til kvartfinale i håndball-VM i kveld klokka 20.30.

Veien til gullet Det norske laget reiste mandag formiddag fra kystbyen Frederikshavn hvor alle lagets seks kamper er blitt spilt. Ferden gikk 272 kilometer videre til Kolding. Ved seier i kvartfinalen, venter semifinale og finale i Hernings storstue: Boxen.

Slik er Norges vei mot VM-gullet:

Kvartfinale (onsdag):

Der venter Montenegro. Kvartfinalen spilles onsdag kveld i Kolding.

Semifinale (fredag):

I en potensiell semifinale fredag kveld i Herning venter enten Danmark eller Romania. Begge lagene vant hver sin åttedelsfinale søndag.

Finale (søndag):

Den store VM-finalen spilles søndag i Herning. Der kryr det av potensielle motstandere for det norske laget: Nederland, Frankrike, Polen, Russland og er alle finalekandidater. Polen vant overraskende mot Ungarn i åttedelsfinale mandag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media