VM-debutanten Ukraina er videre

Blokhin: - Vi tok for lett på det.

(Dagbladet.no):

Ukraina-Tunisia 1-0.

VM-debutant Ukraina er videre til åttendelsfinalen i fotball-VM. Laget vant ettermiddagens kamp mot Tunisia, i noe som viste seg å være en sjansefattig og tidvis kjedelig kamp på Olympiastadion i Berlin.

- Vi tok kanskje for lett på det og Tunisia forvirret oss med mange vanskelige situasjoner. Men da vi scoret ble vi det overlegne laget, sa Ukrainas trener Oleh Blokhin til AP etter kampen.

Ukraina styrte kampen fra start til slutt, og skal møte vinneren av gruppe G i neste kamp. Det er enten Sveits, Korea eller Frankrike - og det avgjøres i kveld.

Skapte lite

Tunisia var aldri farlige nok foran det Ukrainske målet og klarte ikke å få til noe som kunne ligne på avansement.

Og da stjernespiss Zihed Jaziri ble sendt i garderoben etter å ha fått sitt andre gule kort, ble sjansene enda mindre. Laget spilte hele andre omgang med en mann mindre og slet med å holde følge med Ukraina.

I første omgang mislykkes Ukraina med å lage de helt klare målsjansene - og måtte gå i garderoben uten scoring. Og det var først etter sytti spilte minutter at vinnermålet kom.

Etter en forsvarsmiss av Anis Jaidi, presset Karim Haggui Ukrainske Andriy Schevshenko over ende inne i Tunisias felt. Schevshenko fikk godt betalt og fikk straffe av dommer Amarilla. Chealsea-spilleren utnyttet muligheten - og satte ballen sikkert i mål. Det var hans andre scoring så langt i mesterskapet.

Ukonsentrert

Ukrainas midtstopper Anatoly Tymoschuk sa at laget hans slet med varmen.
- Det var bra vi scoret da vi gjorde. Vi konsentrerte oss ikke skikkelig, og vi burde ha scoret flere mål, sa han.

Ukraina spiller åttedelsfinale mandag klokka 21, mens Tunisia må forlate VM etter å ha endt på tredje plass i gruppe H.

VIDERE: Ukraina er videre til åttendedelsfinalen i fotball-VM.