VM-debuterer på 15 km

Linda Tjørhom (20) tok tre sølv i junior-VM i fjor. I morgen VM-debuterer Sirdal-jenta i Kollen.

Gunn Margit Andreassen ga selv fra seg plassen på laget etter to svært skuffende løp på sprinten og jaktstarten. Dermed er det klart for en VM-debutant i Kollen.

- Vi bør ikke ha så voldsomme forventinger til Linda, selv om hun er et stort talent. Dette er tross alt hennes første mesterskap som senior, sier sportssjef Roar Nilsen til Dagbladet.

20-åringen selv sier at hun gleder seg, og at VM-deltagelse er en stor bonus for henne.

- Målet mitt før sesongen var å få gå renn i verdenscupen, og det fikk jeg jo gjøre sist i Østersund. Det er imidlertid veldig stort å få være med i et VM på hjemmebane, sier hun til Nettavisen.

Mens de andre jentene gjennomførte tilnærmet full konkurranse-trening i formiddag, gikk Linda en rolig skitur i skauen.

– Det er bare sånn jeg pleier å gjøre det. Dagen før renn pleier jeg bare å riste litt løs på kroppen i sporet. Formen føles imidlertid bra, sier VM-debutanten.

Linda Tjørhom debuterte i verdenscupen i Østersund sist helg. På sprinten skjøt hun fullt hus og ble nummer 27. Det plasserte henne høyere på resultatlista enn for eksempel verdensmester Liv Grete Skjelbreid...

På jaktstarten falt 20-åringen ned til 39. plass. Vinner ble Martina Glagow fra Tyskland. Og nettopp Glagow kjenner Tjørhom godt til. Det var nemlig den tyske jenta som tok alle gullene da Tjørhom tok tre sølv i junior-VM i fjor.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no